Λαθροθήρας εμβόλισε αυτοκίνητο της θηροφυλακής στην Εύβοια

να σοβαρό επεισόδιο διαδραματίστηκε σήμερα το πρωί στην Μανίκια κοντά στο Αλιβέρι. Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος με έδρα το Αλιβέρι, τα Φύλλα Ευβοίας και την Ερέτρια εντόπισαν ένα άτομο να κυνηγάει παράνομα λαγό με σκύλους δίωξης στο καταφύγιο “Μανιάτικο”.

Οι θηροφύλακες έστησαν μπλόκο αλλά όταν ο λαθροθήρας τους αντιλήφθηκε αντί να σταματήσει στο σήμα που του έκαναν ανέπτυξε ταχύτητα στο όχημα του και εμβόλισε το αυτοκίνητο του θηρόφύλακα από την Ερέτρια.

Ο λαθροθήρας βγήκε από το όχημα του και εξαφανίστηκε στο δάσος.Στο όχημα του λαθροθήρα βρέθηκε ένας θηρευμένος λαγός, φυσίγγια, τέσσερα κυνηγόσκυλα και το κινητό του τηλέφωνο.

Το αυτοκίνητο δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίες και όπως αποδείχθηκε αργότερα από τον έλεγχο της αστυνομίας ήταν και ανασφάλιστο.

Επίσης το όπλο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο δεν ήταν δικό του και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κλεμμένο. Ο λαθροθήρας αναζητείται από την αστυνομία.

Αυτό το περιστατικό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των κινδύνων που διατρέχουν καθημερινά οι θηροφύλακες. Ο θηροφύλακας που βρισκόταν στο αυτοκίνητο σήμερα ήταν τυχερός. Αύριο όμως σε ένα παρόμοιο περιστατικό ο συνάδελφος του θα είναι;

Και όλα αυτά στην προσπάθεια αυτών των παιδιών να προστατεύσουν τη φύση και τη δραστηριότητα που όλοι αγαπάμε. Αν μη τι άλλο αξίζουν ένα μπράβο.