«Προτεραιότητά μου, η διασφάλιση της βιώσιμης αλιείας»

Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να στηρίζει όλους τους πληγέντες και πληττόμενους κλάδους του πρωτογενούς τομέα, έδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου από τη βόρεια Εύβοια όπου περιοδεύει στο πλαίσιο των διαδοχικών επαφών του με παραγωγικούς κλάδους με σκοπό την προαγωγή της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.

Ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Εύβοιας, συναντήθηκε με εκπροσώπους της παράκτιας και μέσης αλιείας της ευρύτερης περιοχής και συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Ο Υφυπουργός είχε σύντομη επίσκεψη με τους αλιείς στον χώρο του λιμανιού, όπου ενημερώθηκε και για το θέμα του λιμενοβραχίονα, η λύση του οποίου θα είναι στις επόμενες προτεραιότητές του.

Ο Υφυπουργός, χαρακτήρισε πυλώνα ανάπτυξης και θεμέλιο του πρωτογενούς τομέα, τον κλάδο της παράκτιας και μέσης αλιείας και τόνισε ότι η προώθηση της βιώσιμης αλιείας και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αποτελεί στόχο του ΥπΑΑΤ.

Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου, αναφέρθηκε και στην επικείμενη Ημερίδα για τον αλιευτικό τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου 2022 στην Ερέτρια.