«Αν έχεις τύχη διάβαινε»: Η μπάλα που έσωσε τον αγνοούμενο στη Χαλκιδική, είχε χαθεί πριν από 10 μέρες στη Λήμνο!

Από τη Λήμνο στη Χαλκιδική είχε «ταξιδέψει» η μπάλα χάρη στην οποία σώθηκε ο 30χρονος τουρίστας, που παρασύθρηκε από τα ρεύματα στην παραλία Μύτη στο Ποσείδι.

Ο 30χρονος περισυνελέγη από ελικόπτερο μετά από μια 19ωρη μάχη με τα κύματα. Όπως είπε κατάφερε να κρατηθεί στην επιφάνεια χάρη σε μια ημι-ξεφούσκωτη μπάλα, που έπιασε.

Δες μέσα σε 1′ πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!
σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Όπως αναφέρει το voria.gr, η μπάλα είχε χαθεί από την παραλία Εβγάτη στη Λήμνο, στις 30 Ιουνίου. Άνηκε σε δύο μικρά παιδιά, τον 6χρονο Θάνο και το 11χρονο Τρύφωνα, που είχαν επισκεφτεί το νησί για διακοπές με τους γονείς τους.

μπαλα, Χαλκιδικήμπαλα, Χαλκιδική

Τα δύο παιδιά έπαιζαν με την μπάλα, όταν την παρέσυραν τα θαλάσσια ρεύματα. Μάλιστα, ένας λουόμενος προσπάθησε να την προλάβει, αλλά ευτυχώς για τον 30χρονο δεν τα κατάφερε.

μπάλα, Χαλκιδικήμπάλα, Χαλκιδική

Το χρονικό
Τρεις φίλοι από τη Βόρεια Μακεδονία επισκέφτηκαν το απόγευμα του Σαββάτου την παραλία Μύτη στο Ποσείδι, Χαλκιδικής, ώστε να γιορτάσουν τα γενέθλια ενός εκ των τριών της παρέας.

Βούτηξαν στη θάλασσα και παρασύρθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από τα ισχυρά ρεύματα.

Λίγο αργότερα ο ένας περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού. Μεταφέρθηκε αρχικά στο αλιευτικό καταφύγιο Νέας Σκιώνης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πολυγύρου για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Ο δεύτερος εντοπίστηκε μετά από 19 ώρες στη θάλασσα, σε απόσταση 14 μιλίων από τη Νέα Σκιώνη από ελικόπτερο και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο που συμμετείχε στις έρευνες.

Συνεχίζονται οι έρευνες
Από νωρίς το πρωί συνεχίζονται οι έρευνες σε ξηρά και θάλασσα για τον εντοπισμό του 28χρονου, που συνεχίζει να αγνοείται.

Στις έρευνες που διεξάγονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του συμμετέχουν δυο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, επτά παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης και από αέρος επιχείρησε χθες ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Έρευνες διεξάγονται και στην ξηρά στην περιοχή γύρω από το Ποσείδι από περιπολικό όχημα του Λιμενικού και πεζοπόρα τμήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και εθελοντές διασώστες του Ο.Φ.Κ.Α.