Θ. Ζεμπίλης: τεράστια η συνεισφορά του Κ.Υ. Ψαχνών στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας 

Το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) Ψαχνών επισκέφτηκε σήμερα ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθυντή κ. Νίκο Δήμου, ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Ο Θανάσης Ζεμπίλης υπογράμμισε ότι το Κ.Υ. Ψαχνών αποτελεί πρότυπο δημόσιας δομής υγείας για όλη τη χώρα, το οποίο επιτελεί τεράστιο έργο στην Κεντρική Εύβοια τόσο όσον αφορά την εμβολιαστική κάλυψη, όσο και το προγνωστικό έλεγχο του πληθυσμού. Ειδικότερα, είναι από τα πρώτα εμβολιαστικά κέντρα σε εμβολιασμούς σε όλη την υγειονομική περιφέρεια, έχοντας πραγματοποιήσει 73.000 εμβολιασμούς. Έχει, μάλιστα, καταγράψει μία σπουδαία επίδοση και στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς. 

Στο Κ.Υ. Ψαχνών υπάγονται 14 περιφερειακά ιατρεία της Κεντρικής Εύβοιας, τα οποία λειτουργούν άψογα. Είναι ενδεικτικό ότι, κατά τους πέντε πρώτους μήνες του 2022, οι επισκέψεις για εξετάσεις και προγνωστικούς ελέγχους στο Κ.Υ. Ψαχνών και στα 14 περιφερειακά ιατρεία που υπάγονται διοικητικά σε αυτό έφτασαν τις 44.161. 

 «Η περιπέτεια της πανδημίας μας απέδειξε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι δημόσιες δομές υγείας στη πρόληψη και την θεραπεία των ασθενών. Πραγματικά, το Κ.Υ. Ψαχνών λειτουργεί άψογα και η συμβολή του στην αντιμετώπιση του covid-19 είναι μεγάλη. Ωστόσο, η συνεισφορά του Κ.Υ. Ψαχνών και των 14 περιφερειακών ιατρείων δεν εξαντλείται μόνο στη διαχείριση της πανδημικής κρίσης, δεδομένου ότι παίζει κομβικό ρόλο στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στη πρόληψη μεγάλου μέρους του πληθυσμού της Κεντρικής Εύβοιας. Στη διοίκηση, το ιατρονοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και προσωπικά δεσμεύομαι να σταθώ δίπλα σας για την περαιτέρω ενίσχυση του Κ.Υ.», ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης.