Ελλάδα φλέγεται: Φωτιές παντού και θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου – Δραματικές ώρες

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σε ορισμένες περιοχές – Καμπανάκι κινδύνου από τους επιστήμονες

Μια πολύ δύσκολη μέρα είναι η σημερινή για την Ελλάδα, αφού η χώρα μας φλέγεται στην κυριολεξία. Δεν είναι μόνο τα πύρινα μέτωπα, τα οποία κατακαίνε τεράστιες εκτάσεις από τον Έβρο, μέχρι την Πελοπόννησο και την Λέσβο, είναι και οι υψηλές θερμοκρασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες σε όλη την Επικράτεια.

Σήμερα Σάββατο η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να δείχνει 40 βαθμούς σε πολλές περιοχές, ενώ σε συνδυασμό με τον καυτό αέρα, η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη σε ορισμένες περιοχές.

Τα χειρότερα ωστόσο… είναι μπροστά, αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αύριο Κυριακή ο υδράργυρος θα «σπάσει» το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα Σάββατο 23/07 θα κινηθεί στην περιοχή των 40 βαθμών Κελσίου, ενώ την Κυριακή 24/07 κατά τόπους θα ξεπεράσει το φράγμα των 40 βαθμών.