Αποτελέσματα με εκπλήξεις και μεγάλη συμμετοχή στην δημοσκόπηση του evia-allright για πρόθεση ψήφου.

Στην πολιτική κάθε μέρα είναι διαφορετική, με απρόσμενα γεγονότα που προκαλούν ανατροπές και εξελίξεις πέραν του στρατηγικού χάρτη των κομμάτων.

Αυτό επηρεάζει άμεσα και την πρόθεση ψήφου των πολιτών, με τα ποσοστά των παρατάξεων να δημιουργούν σε πολλές περιφέρειες νέα δεδομένα. Βέβαια στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η ΝΔ διατηρεί πρωτιά και προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όμως υπάρχει μια αύξηση του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, η οποία αποδίδεται στον Κρητικό Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος φαίνεται να πείθει όχι μόνο την ιδιαίτερη πατρίδα του, αλλά να κινητοποιεί τους συντρόφους του και σε άλλους νομούς, όπως στην Εύβοια.

Το Evia all right πραγματοποίησε γκάλοπ για την πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές, με τα αποτελέσματα να έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού φωτογραφίζουν την τάση στον νομό μας, με βάση τον παρόντα χρόνο. Να σημειωθεί, ότι το γκάλοπ ήταν στον αέρα για τρεις εβδομάδες και ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουλίου.

Απευθύνθηκε στους αναγνώστες μας σ’ όλη την Εύβοια και συμμετείχαν περίπου 2000, μέσω χορηγούμενης δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Να επισημάνουμε πως έγινε χωρίς επιστημονική μέθοδο, όμως η ελεύθερη επιλογή των αναγνωστών καταδεικνύει τις τάσεις.

Από τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στον τελικό πίνακα, είναι εμφανές πως το κυβερνών κόμμα διατηρεί την πρωτιά, με ποσοστό 28% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 23,5%. Να θυμίσουμε πως στις βουλευτικές εκλογές του 2019, η ΝΔ είχε λάβει στην Εύβοια ποσοστό 36,61% και ο ΣΥΡΙΖΑ 34,91%. Αυτό όμως που προκαλεί περισσότερο να δει κανείς σε βάθος το πολιτικό γίγνεσθαι του νομού, είναι το μεγάλο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που φτάνει στο 21%.

Ακόμα κι αν κάποιος το αποδώσει σε κινητοποίηση των τοπικών στελεχών του πράσινου ήλιου, αποδεικνύει πως οι σύντροφοι του Ανδρουλάκη βρίσκονται σε εγρήγορση για να αναστήσουν τις ένδοξες μέρες του κόμματος στην Εύβοια. Δεν είναι τυχαίο που μάχονται για ένα δυνατό ψηφοδέλτιο στο νομό, με γερά ονόματα. Πάντως στην Εύβοια, στις εκλογές του 2019, το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε συνεργαστεί με ΚΙΔΗΣΟ, Ανανεωτική Αριστερά και άλλες προοδευτικές δυνάμεις, είχε αγγίξει μόλις το 8,53%.

Από κει και πέρα, τα αποτελέσματα του γκάλοπ του Evia allright, δείχνουν το υπόλοιπο ποσοστό να μοιράζεται σε ΚΚΕ και στα εκ δεξιών της Ν.Δ κόμματα που συγκεντρώνουν ένα 4%. Όσο για τον Βαρουφάκη, μάλλον έκανε τον κύκλο του και δεν πείθει πλέον ούτε ο ίδιος ούτε το «Ν» που του λείπει. Άλλωστε εξαρχής, κάτι έλειπε από την πολιτική του παρουσία, πάντως ο ίδιος δεν θα λείψει… Το γκάλοπ ολοκληρώθηκε πριν τις συνακροάσεις και επισυνδέσεις, που ίσως να έπαιζαν διαφορετικό ρόλο στα αποτελέσματα, ενώ το Μπρα ντε φερ στη βουλή, 22 Αυγούστου, με τη συζήτηση του επίμαχου ζητήματος σε επίπεδο αρχηγών, θα δείξει προθέσεις και χρόνο εκλογών, κατά τις εκτιμήσεις πολλών.

Να σημειωθεί ότι το γκάλοπ είχε δύο σκέλη, με το δεύτερο να αφορά σε πρόσωπα υποψήφιων βουλευτών κομμάτων, τα αποτελέσματα του οποίου θα παρουσιάσουμε μετά τις 20 Αυγούστου.