Daily Mail: Οικογένεια που έκανε διακοπές στην Ελλάδα δέχτηκε επίθεση από αγέλη σκυλιών – Τρεις στο νοσοκομείο

Τετραμελής οικογένεια από τη Βρετανία που είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές δέχτηκε άγρια επίθεση από αγέλη σκυλιών κοντά στο ηφαίστειο Σουσάκι στον νομό Κορινθίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.

Στις 13 Αυγούστου και ενώ βρίσκονταν για διακοπές στη χώρα μας -και συγκεκριμένα στο ηφαίστειο Σουσάκι στην Κορινθία- ο 9χρονος Ντάνι, ο πατέρας του Σταμάτης και η 11χρονη Ρόξι, περικυκλώθηκαν από άγρια σκυλιά, τα οποία τους επιτέθηκαν, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο 9χρονος Τέντι βρέθηκε επίσης περικυκλωμένος αλλά κατάφερε να διαφύγει χωρίς να υποστεί τραυματισμό.

«Έβαλα το σώμα μου ανάμεσα στα σκυλιά και τα παιδιά»

Η οικογένεια εντόπισε από μακρυά τα άγρια σκυλιά, αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αυτά τους είχαν φτάσει

Είχαμε περπατήσει ένα χιλιόμετρο στο τουριστικό μονοπάτι πριν μας πλησιάσουν τα σκυλιά. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να βάλω το σώμα μου ανάμεσα στα σκυλιά και τα παιδιά. Ήμουν οπλισμένος μόνο με ένα σακίδιο με τα μπουκάλια νερού των παιδιών. Τα χρησιμοποίησα για να σταματήσω τα σκυλιά μέχρι που με δάγκωσαν τόσο δυνατά που πετάχτηκαν από το χέρι μου. Μετά με έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να δαγκώνουν» δήλωσε συγκινημένος ο πατέρας.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω», πρόσθεσε ο ίδιος, περιγράφοντας τη σοκαριστική περιπέτεια που έζησε αυτός και η οικογένειά του.

«Συνέχισα να ρωτάω τον εαυτό μου: Πώς μπορεί να είναι αυτό το τέλος;. Έχανα τη θέληση για ζωή. Ένιωσα ότι δεν είχα καμία δύναμη», είπε στην Daily Μail.

Αφού επιτέθηκαν στον πατέρα, στη συνέχεια στο στόχαστρο μπήκαν τα μικρά παιδιά. Τα σκυλιά κυνήγησαν τη Ρόξι, τον Ντάνι και τον Τέντι.

«Έπρεπε να οδηγήσω χωρίς να χρησιμοποιήσω το αριστερό μου χέρι»

Βλέποντας τα παιδιά σε θανάσιμο κίνδυνο, ο πατέρας προσπάθησε ξανά να εμποδίσει τα σκυλιά.

«Όταν είδα τα παιδιά γύρω στα 30 μέτρα πίσω μου, αυτή η εικόνα με γέμισε με την ανάγκη να συνεχίσω. Μου έδωσε κάποιο είδος θεϊκής δύναμης». Ο Σταμάτης κυνήγησε την αγέλη και μπόρεσε να τρομάξει τα σκυλιά, κάνοντας σπριντ με τα παιδιά του πίσω στο όχημά τους.

«Έπρεπε να οδηγήσω για 20 έως 25 λεπτά χωρίς να χρησιμοποιήσω το αριστερό μου χέρι», είπε ο 52χρονος, που είχε χάσει και το κινητό του, μεταξύ άλλων.