Εβαλαν μαύρες πλερέζες στον ΣΥΡΙΖΑ

Απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ έφερε το παγιωμένο πολιτικό σκηνικό με ξεκάθαρη διαφορά υπέρ της Ν.Δ. που αποτυπώθηκε στις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την «υπόθεση Ανδρουλάκη».

Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης

Υπήρχαν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ που πραγματικά είχαν πιστέψει ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων θα φέρει ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό και αυτό μετέφεραν ως εκτίμηση στον Αλέξη Τσίπρα; Ναι, υπήρξαν! Επειδή λοιπόν οι δημοσκοπήσεις τούς διέψευσαν, μόλις τις έμαθαν έβαλαν πλερέζες.

Στο πλαίσιο αυτό, απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ έφερε το παγιωμένο πολιτικό σκηνικό με ξεκάθαρη διαφορά υπέρ της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη που αποτυπώθηκε στις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση που έχει πυροδοτήσει η υπόθεση της νόμιμης επισύνδεσης της τηλεφωνικής γραμμής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, που περίμεναν μικρότερη διαφορά, η προσδοκία της ηγεσίας του πως αυτή η σοβαρή υπόθεση –την πλήρη διαλεύκανση της οποίας ζήτησε από την πρώτη στιγμή και η κυβέρνηση, αποδεχόμενη κάθε προτεινόμενη από την αντιπολίτευση πρωτοβουλία σε θεσμικό επίπεδο– θα οδηγήσει σε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού ουδόλως επιβεβαιώνεται από τις πρώτες μετρήσεις. Σε αυτές καταγράφεται μικρή φθορά της κυβέρνησης και μόνο οριακά κέρδη για ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, ενώ παραμένει σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει έναντι των αντιπάλων του την ώρα που και η διαφορά υπέρ της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου παραμένει κοντά στα επίπεδα των εκλογών του 2019.

Είναι προφανές ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα απωθεί τη μεσαία τάξη και αυτό δεν πρόκειται εύκολα να ανατραπεί ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά. Οσο και να προσπαθούν εκεί οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη της Κουμουνδούρου, ο τρόπος που κυβέρνησαν δεν ξεχνιέται από κανέναν. Από κανέναν πολίτη που βίωσε όλα αυτά τα οποία έκανε σε βάρος μας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.

Για να τελειώνουμε λοιπόν και αυτό ας το έχει υπ’ όψιν του ο Αλέξης Τσίπρας: η μεσαία τάξη δεν πρόκειται να τον ξαναψηφίσει γι’ αυτό ας ξεκινήσει από τώρα να εξασκείται στο πώς θα χωνέψει τη νέα ήττα το βράδυ των εκλογών…

Η Κουμουνδούρου ετοιμάζει και δεύτερο γύρο «λάσπης»

Καλά ενημερωμένη πηγή από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα μάς μετέφερε ότι πράγματι υπήρξε απογοήτευση από τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Γι’ αυτό και στις συσκέψεις που ξεκίνησαν πάλι στην Κουμουνδούρου αναζητείται νέο θέμα για να ανεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την τοξικότητα στο πολιτικό σύστημα, επιβεβαιώνοντας ότι τρέφεται από αυτό και ότι η κανονικότητα δεν ταιριάζει στα πλάνα του Αλέξη Τσίπρα. Ας το έχουν αυτό υπ’ όψιν τους στο Μέγαρο Μαξίμου, γιατί η τοξικότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνει τα πάντα. Από προσωπικές ύβρεις και λάσπη, μέχρι σχόλια από trolls κατά πάντων στη ΝΔ.

Υπό τον φόβο των… ταλιμπάν ζει ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Υπάρχει συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργός που πιστεύει ότι αυτή η τοξικότητα δεν θα κάνει καλό στον ΣΥΡΙΖΑ; Υπάρχει, αλλά μόλις θα το πει δημοσίως θα του επιτεθεί αυτομάτως ο Παύλος Πολάκης. Πρόκειται για τον Γιώργο Κατρούγκαλο, που δεν του αρέσει αυτή η χυδαιότητα που βγάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως το λέει σε πολύ στενούς συνεργάτες. Γιατί αν το πει σε περισσότερους το εσωκομματικό σύστημα των… ταλιμπάν του ΣΥΡΙΖΑ θα τον πολεμήσει και τελικά δεν θα βγει ούτε βουλευτής. Οπότε προσέχει για να έχει ο Γιώργος Κατρούγκαλος…