Η ώρα του εισαγγελέα στη δίκη του ψευτογιατρού -Γιατί οδήγησε τόσους ανθρώπους στο θάνατο, τι είπε ο ίδιος

Με την εισαγγελική αγόρευση συνεχίζεται, μετά από διακοπή πολλών εβδομάδων λόγω θέρους, η δίκη του «ψευτογιατρού».

Ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης να λάβει το λόγο και να προτείνει επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου, ο οποίος συστηνόταν ως διακεκριμένος ογκολόγος Dr Kontos και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έπειθε καρκινοπαθείς να σταματούν τις χημειοθεραπείες και να ξεκινούν «θεραπείες» με βότανα και χυμούς με το αζημίωτο.


«Δεν είμαι άγιος αλλά σίγουρα δεν είμαι δολοφόνος»

Ο 50χρονος δικάζεται για 12 θανάτους ασθενών και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενώ αντιμετωπίζει και μία σειρά από άλλες κατηγορίες όπως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, απάτη, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος κ.α.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι από πολύ νέος ασχολήθηκε εμπειρικά με το βοτανολογία και παραδέχθηκε ότι έδινε βότανα σε ασθενείς, αλλά αρνήθηκε ότι έπαιρνε χρήματα. «Δεν θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος. Βρίσκομαι εδώ για μία αμαρτία, ένα ψέμα, τον εγωισμό και την περηφάνεια μου. Αρνούμαι ότι είχα ανθρωποκτόνο πρόθεση και έδρασα με δόλο», είχε πει στο δικαστήριο ενώ απευθύνθηκε προς  στις οικογένειες των καρκινοπαθών λέγοντας «δεν μπορώ να τους ζητήσω συγνώμη, δεν είναι αρκετή μια συγνώμη, δε φτάνουν εκατομμύρια συγγνώμες. Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν».

Δικάζοντα άλλα 16 πρόσωπα ως συνεργοί

Μαζί με τον «ψευτογιατρό» δικάζονται ακόμα 16 πρόσωπα ως συνεργοί, μεταξύ των οποίων είναι γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα. Όλοι τους έχουν αρνηθεί ότι γνώριζαν την πραγματική ταυτότητα του κατηγορούμενου και δήλωσαν ότι εξαπατήθηκαν από τον εμφανιζόμενο ως Dr Kontos, ενώ και ο 50χρονος είπε στο δικαστήριο ότι δεν τους είχε αποκαλύψει τι έκανε.

Μετά την εισαγγελική πρόταση, η δίκη θα περάσει στην τελική ευθεία με τις αγορεύσεις των δικηγόρων που εκπροσωπούν τις οικογένειες των θυμάτων και τις αγορεύσεις της υπεράσπισης, με την ετυμηγορία του δικαστηρίου να αναμένεται μέσα στο φθινόπωρο.