Άλλο ένα περιστατικό στην Δίρφη, με εύρεση τελικά 2 περιπατητών που χάθηκαν. Αποκλειστικές εικόνες

Δευτέρα απόγευμα δηλώθηκαν 2 αγνοούμενοι στην περιοχή της Δίρφης χωρίς σαφή στοιχεία και ακριβές στίγμα, αμέσως κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και καλέστηκαν μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου της Χαλκίδας που γνωρίζουν την περιοχή. Οι αγνοούμενοι που ευτυχώς βρέθηκαν καλά στην υγεία τους εγκαίρως πριν νυχτώσει και θα έκανε δύσκολη την εύρεση τους σε τόσο μεγάλη περιοχή επίσης ήταν τυχεροί γιατί ήταν ιδανικές συνθήκες με νοτιά και καθαρό ουρανό χωρίς αέρα.

Οι πεζοπόροι ήταν δυο, γιατρός Άγγλο-Ιρανός που διαμένει στο Λονδίνο και η Ελληνίδα σύντροφος του με σπίτι στην Λούτσα Διρφύων, αποφάσισαν να ανέβουν την Δίρφη, νωρίς το πρωί. Μη γνωρίζοντας το μονοπάτι μπερδεύτηκαν και ακολούθησαν διαδρομή προς Γλυφάδα από την θέση Λειρί, γνωστό ως “μονοπάτι των Βλάχων”.

Στην μέση της διαδρομής άρχισαν να ανεβαίνουν κόψη προς την κορυφή, μετά από κούραση και άγχος γιατί δεν είναι εύκολη πρόσβαση η συγκεκριμένη, χωρίς σήμανση. Αποπροσανατολισμένοι και κουρασμένοι κάλεσαν για βοήθεια.

κόψη της Δίρφης που οδηγεί χαμηλά στην Αγία Ειρήνη

Χωρίς κατάλληλα ρούχα και εξοπλισμό όπως και βασικά υλικά φακό, φαρμακείο κλπ με το κινητό τους τηλέφωνο με άδεια μπαταρία, τα πράγματα δυσκόλευαν αρκετά. Ευτυχώς οι καλές συνθήκες και οι προνοητικότητα τους να φωτογραφίσουν την άγνωστη για αυτούς περιοχή και να την στείλουν πριν κλείσει το κινητό ήταν σωτήρια κίνηση.

5 ορειβάτες του ΕΟΣ Χαλκίδας που ήταν στο σημείο εθελοντικά γνωρίζοντας την περιοχή ανέβηκαν στο σημείο που ήταν οι πεζοπόροι εγκαίρως μαζί με δυνάμεις της πυροσβεστικής που βρίσκονταν ήδη στο σημείο με υπεύθυνο όλης της επιχείρησης τον διοικητή της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας αντιπύραρχο Αντώνη Μαυρίδη.

Το συμβάν έληξε με τους πεζοπόρους να είναι καλά στην υγεία τους.

Ανατολική πλευρά της Δίρφης αρκετά απότομη και δύσβατη για πρόσβαση μακριά από το μονοπάτι.