Ποιες είναι οι πέντε χειρότερες τροφές για το έντερό σας

Τις πέντε χειρότερες τροφές για την υγεία του εντέρου, καθώς είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, αποκάλυψε ένας ειδικός.

«Αποφεύγω αυτές τις τροφές επειδή είναι αυτές που είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Η τροφική δηλητηρίαση με τη σειρά της αυξάνει τον κίνδυνο να έχετε μακροπρόθεσμα προβλήματα στο έντερο, όπως το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου» δήλωσε ο Βρετανός επιστήμονας, σε βίντεο που ανάρτησε στο TikTok.

Οι πέντε χειρότερες τροφές για το έντερο
Σύμφωνα με τον επιστήμονα, ένας στους επτά πάσχει από Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου. Ποιες είναι όμως αυτές οι πέντε τροφές και γιατί;
Όπως λέει, η πέμπτη χειρότερη τροφή είναι τα στρείδια, καθώς «μαζεύουν τα πάντα», συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων. «Υποτίθεται ότι είναι αφροδισιακό, αλλά δεν υπάρχει τίποτα σέξι στον εμετό» αστειεύτηκε.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, και το σούσι μπορεί επίσης να είναι κακό νέο για την υγεία του εντέρου. «Τα περισσότερα ψάρια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σούσι είναι στην πραγματικότητα κατεψυγμένα για να σκοτώσουν τα παράσιτα και τα βακτήρια. Εάν μπορείτε βρείτε σούσι με φρέσκο ψάρι» ανέφερε.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, το δεύτερο πιο επικίνδυνο τρόφιμο είναι τα λαχανάκια. «Τα λαχανάκια καλλιεργούνται σε θερμές συνθήκες και συνήθως δεν μαγειρεύονται. Ξέρω ότι υποτίθεται πως είναι υπερτροφές, αλλά το ρίσκο δεν αξίζει την ανταμοιβή, κατά τη γνώμη μου».