Βαθμολογία UEFA: Χωρίς ελληνική ομάδα στην Ευρώπη και κατάρρευση

Ο Ολυμπιακός πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα της Φράιμπουργκ, ωστόσο αυτοί ίσως ήταν και οι τελευταίοι βαθμοί της Ελλάδας για φέτος, μιας και η χώρα μας έμεινε χωρίς εκπρόσωπο από πολύ νωρίς στη σεζόν, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στη βαθμολογία της UEFA.

Η Ελλάδα ολοκληρώνει την παρουσία της στα Κύπελλα Ευρώπης για τη σεζόν μετά το παιχνίδι Πειραιωτών με τη Ναντ την επόμενη Πέμπτη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η χώρα μας παρέμεινε στην 20η θέση της βαθμολογίας της UEFA φτάνοντας τους 25.225, ωστόσο δεν έχει περιθώρια να πάει ψηλότερα, την ώρα που η 22η Κύπρος με 23.275 θα έχει την ευκαιρία να μαζέψει κι άλλους βαθμούς στη συνέχεια της σεζόν και να προσπεράσει την Ελλάδα.

Τι σημαίνει, όμως, το πλασάρισμα κάτω από την 20η θέση; Η Ελλάδα θα βγάλει μόνο τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη τη σεζόν 2024/25.

Ο πρωταθλητής θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό του Champions League, ο Κυπελλούχος ή ο 2ος στον δεύτερο προκριματικό του Europa League, ενώ 3ος και 4ος στον δεύτερο προκριματικό του Conference League.