Θεσσαλονίκη: «Με χτυπούσαν με γροθιές και κλωτσιές» λέει ο γιατρός που ξυλοκοπήθηκε έξω από το ιατρείο του

Ο ξυλοδαρμός του γνωστού ωτορινολαρυγγολόγου, Δημοσθένη Ψηφίδη, συγκλόνισε πριν απο μερικές ημέρες τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι δράστες ακόμα παραμένουν άφαντοι.

Η επίθεση έγινε περίπου στις 9 το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου στη Λεωφόρο Νίκης, έναν απο τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Θεσσαλονίκης, την ώρα που ο γιατρός αποχωρούσε από το ιατρείο του.

Ο ίδιος σήμερα σπάει τη σιωπή του στο newsit.gr και περιγράφει: «Ήταν 21:05 όταν κατέβηκα απο το γραφείο μου, έβαλα το κράνος μου και άνοιξα το πορτ μπαγκάζ της μηχανής μου για να βάλω μέσα την τσάντα μου. Τότε δέχτηκα την άνανδρη επίθεση και μάλιστα απο πίσω. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι έγινε. Ήταν πολύ δυνατό το χτύπημα και μόλις γύρισα να δω τι έγινε, δέχτηκα μια γροθιά μάλλον με κάποιο αντικείμενο γιατί προέκυψε και ένα θλαστικό τραύμα, χρειάστηκε να κάνω και 8 ράμματα. Μετά με έριξαν κάτω και συνέχισαν να με χτυπάνε με κλωτσιές και με γροθιές. Η επίθεση δεν κράτησε περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα, όμως δεν πρόλαβα καν να δω τα πρόσωπα τους.

Μετά μαζεύτηκε κόσμος και αυτοί έφυγαν. Εγώ δεν πρόλαβα καν να αντιδράσω γιατί με κλωτσούσαν και με γρονθοκοπούσαν σε όλο μου το σώμα. Το μόνο που μπόρεσα να κάνω είναι να βάλω το χέρι μου μπροστά για να προστατέψω το πρόσωπο μου. Ακόμα δεν έχω ηρεμήσει. Αν δεν βρεθούν οι ένοχοι δεν πρόκειται να καταφέρω να ηρεμήσω. Έχω τις διαβεβαιώσεις της αστυνομίας πως θα βρεθούν οι ένοχοι και γίνεται έρευνα προς αυτό.

Σύντομα ελπίζω πως θα βρεθούν οι ένοχοι, όπως και τα κίνητρα τους. Απο όλη αυτή την περιπέτεια αυτό που μένει στο τέλος είναι ότι τελικά δεν είμαι μόνος, μέτρησα τους φίλους μου, ενώ με συγκίνησαν πραγματικά και οι ασθενείς μου. Η οικογένεια μου, τα παιδιά μου, ακόμα δεν έχουν ηρεμήσει. Για αυτό πρέπει να βρεθούν γρήγορα οι ένοχοι, ώστε να επιστρέψουμε όλοι στην καθημερινότητα μας.

Στη ζωή μου δεν έδωσα ποτέ κανένα δικαίωμα. Ήμουν πάντα φιλικός και ειρηνικός, ωστόσο στη δουλειά μας ποτέ δεν ξέρεις αν αυτός που έρχεται έχει φάκελο στην αστυνομία ή εχει κάποιο ψυχιατρικό ιστορικό. Τα ονόματα όσων ανθρώπων θεωρώ ότι μπορεί να κρύβονται πίσω απο την επίθεση τα έχω δώσει όλα στην αστυνομία».