Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία -Καταιγίδες και σήμερα, μετά τη χθεσινή νεροποντή στην Αθήνα

Συνεχίζεται και σήμερα το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Δύσκολη μέρα ήταν η χθεσινή για την ηπειρωτική και δυτική νησιωτική χώρα, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής η κακοκαιρία θα κινηθεί ανατολικά, στα νησιά του Αιγαίου.

Η κακοκαιρία πέρασε χθες από την Αττική, φέρνοντας καταιγίδες και χαλάζι σε πολλές περιοχές. Πολλά ήταν τα προβλήματα στους δρόμους σε αρκετές περιοχές.

Χθες το πρωί της Πέμπτης, σχεδόν σε όλη την Αττική εστάλη μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενώ μεγάλα ύψη βροχής έπεσαν και σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Η ΕΜΥ ανακοίνωσε ότι τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα έως και σήμερα Παρασκευή. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται το πρωί στα Δωδεκάνησα.

Τα σχολεία θα είναι κλειστά όπως αποφάσισαν όλοι οι δήμαρχοι των Δωδεκανήσων, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των Δήμων.

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Παρασκευή όλα τα σχολεία της Ζακύνθου λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας από το νησί.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας (Πέμπτη προς Παρασκευή) στις Κυκλάδες.

Προβλήματα από τη κακοκαιρία χθες σε δρόμους της Αττικής

Διακόπηκε χθες το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Παλαιού Ιπποδρόμου, στο ρεύμα προς Πειραιά, λόγω απάντλησης υδάτων. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε πλήρως λίγο πριν τις 23.30 χθες Πέμπτη. Στην περιοχή δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε χθες και σε διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Χαριλάου Τρικούπη από το ύψος της Ναυαρίνου για κάποιο διάστημα, ενώ λόγω της υπερχείλισης των υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο γεφυράκι «Βάρδας» στη Ραφήνα, στο ρεύμα προς τη λεωφόρο Μαραθώνος καθώς και στη λεωφόρο Βραυρώνος.

Προβλήματα εντοπίστηκαν και στην ηλεκτροδότηση, με πολύωρες διακοπές ρεύματος σε Παλαιό Φάληρο, Αργυρούπολη, Καλλιθέα και Γλυφάδα.

Οι περιοχές πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Σημαντικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες καταγράφηκαν στην Αττική χθες τη Πέμπτη. Η βροχόπτωση ήταν αρκετά έντονη στον νομό, με τη μεγαλύτερη ποσότητα βροχής να πέφτει στα Βίλια, το Μαρούσι και τη Μαλακάσα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού έως τις 16:40 καταγράφηκε στα Βίλια και ήταν ίσο με 68 χιλιοστά.

Προηγούμενη ενημέρωση του meteo ανέφερε πως τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν στο Νομό Λακωνίας.

Μήνυμα από το 112 στην Εύβοια – Τα πρώτα χιόνια σε Χορτιάτη, Ταξιάρχη και Αρναία

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε χθες το πρωί της Πέμπτης σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, ενώ λίγο μετά τις 11 εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους.

Τα πρώτα χιόνια είδε για φέτος ο Χορτιάτης, ενώ στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής το έστρωσε. Στα λευκά και η Αρναία ενώ τα εκχιονιστικά δουλεύουν πυρετωδώς.