Θεσσαλονίκη: Έψαχναν να αγοράσουν για κατοικίδια έναν κροκόδειλο, μαϊμούδες και ταραντούλες

Ο κροκόδειλος είναι αυτό που ψάχνουν ορισμένοι στη Θεσσαλονίκη για κατοικίδιο. Ο υπεύθυνος καταστήματος μιλάει για όλα όσα του έχουν κάνει εντύπωση…

Από μαϊμούδες μέχρι κροκόδειλους ζητούν οι υποψήφιοι… κηδεμόνες εξωτικών κατοικίδιων. «Το πιο περίεργο που μας έχουν ζητήσει είναι οι κροκόδειλοι και οι μαϊμούδες. Είναι ζώα που είναι παράνομα και απαγορεύονται εδώ και χρόνια, αλλά ο κόσμος συνεχίζει να τα ζητάει» λέει o ιδιοκτήτης του feeders στη Θεσσαλονίκη, Ηλίας Λαλάγκας.

Πέρα από τα παράνομα ζώα, στην κορυφή των προτιμήσεων των υποψήφιων κηδεμόνων βρίσκεται η ταραντούλα. Η ταραντούλα είναι μια μεγάλη αράχνη, η οποία προέρχεται από εκτροφή και είναι από διάφορα σημεία της γης. Διακρίνεται σε πολλά είδη και το μήκος του σώματος των περισσότερων κυμαίνεται μεταξύ 2,5 και 7,5 εκ.

Ο ιδιοκτήτης καταστήματος με πώληση κατοικίδιων εντόμων και αρθρόποδων, Ηλίας Λαλάγκας, τόνισε πως: «η αλήθεια είναι ότι είναι ένα ζώο ιδιαίτερα συναρπαστικό, το οποίο παγκοσμίως έχει πολλούς λάτρεις και συλλέκτες. Η ταραντούλα δεν είναι έντομο, αλλά αρθρόποδο και είναι ένα είδος που δεν πιάνει πολύ χώρο και δεν χρειάζεται πολύ συντήρηση, δηλαδή δεν δεσμεύει τον ιδιοκτήτη της, όπως γίνεται για παράδειγμα με τα παραδοσιακά κατοικίδια.

Το κόστος για να συντηρηθεί μια ταραντούλα κυμαίνεται από 3,5 ευρώ – 4 ευρώ το τετράμηνο. Ένας κηδεμόνας ταραντούλας μπορεί πολύ εύκολα να καταλήξει με άλλες 10 ταραντούλες, γιατί είναι πολύ «εθιστικές», κατέληξε ο κ. Λαλάγκας.

Ο Ηλίας Λαλάγκας, ανέφερε ότι στο κατάστημά του μπορεί κανείς να βρει, ταραντούλες, σαλαμάνδρες, σκόρπιους, κατσαρίδες, αλογάκι της Παναγίας, σαύρες, φίδια και βατράχια. «Μετά την ταραντούλα το ενδιαφέρον των υποψήφιων κηδεμόνων κερδίζει το αλογάκι της Παναγίας, όπου το προτιμούν λόγω της στάσης προσευχής που έχει μόνιμα.

Άλλοι πάλι προτιμούν βόες και πύθωνες. Οι υποψήφιοι βρίσκουν τα φίδια πολύ γοητευτικά, περίεργα και εύκολα στην διαχείριση τους .Έτσι πολλοί είναι αυτοί που αν θέλουν να βάλουν το extreme στην ζωή τους, προτιμούν το φίδι».