Συνταγή για λεμονάτη χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα -Έτοιμη σε 15′

Συνταγή για τον πιο απλό και λαχταριστό μεζέ της ελληνικής κουζίνας.

Τρυφερά κομμάτια χοιρινού, μουστάρδα και λεμόνι είναι τα βασικά συστατικά μιας συνταγής που κυριολεκτικά πάει με όλα.

Για ένα απόγευμα με φίλους και τσίπουρα ή κόκκινο κρασί, η τηγανιά είναι ο τέλειος μεζές, στον οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Η συγκεκριμένη συνταγή, που πήραμε από τον σεφ Γιώργο Τσούλη, είναι ιδιαίτερα απλή και νόστιμη και με λίγο ρύζι ατμού μπορείτε να απολαύσετε το λαχταριστό πιάτο και ως κύριο γεύμα.

Το βασικό υλικό, το χοιρινό, είναι «κλειδί» στην επιτυχία της συνταγής. Μια καλή πρακτική θα ήταν να μαρινάρετε για λίγο το χοιρινό… Σε κάθε περίπτωση, η υπομονή στο μαγείρεμα του κρέατος είναι σημαντική για να γίνει μαλακό, με γεύση λουκούμι.

Υλικά
700 γρ. χοιρινός λαιμός, κομμένος σε μικρά κομματάκια 2-3 εκ.
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρέας σε δόσεις, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία στο τηγάνι.
Σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τη ρίγανη.
Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να γλασάρει το κρέας.
Δοκιμάζουμε, και αν το θέλουμε πιο λεμονάτο, προσθέτουμε λίγο ακόμα λεμόνι και σερβίρουμε.