ΣΥΡΙΖΑ για μεσαία τάξη: Θα σας εξαφανίσομεν

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πλούσιους τη μεσαία τάξη -τους πολίτες δηλαδή με εισοδήματα από 10.000 έως 30.000 ευρώ ετησίως- και προετοιμάζουν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μια νέα φοροεπιδρομή σε βάρος τους.

Όπως αναφέρουν «το κρυφό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε μια επανάληψη της φορολαίλαπα που ζήσαμε το 2015-2019.

Η βουλευτής και πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, σε συνέντευξή της στο «ΣΚΑΙ» απαντώντας στην ερώτηση ποια είναι η μεσαία τάξη που πρέπει να φορολογηθεί υποστήριξε ότι μεσαία τάξη είναι οι πολίτες με εισόδημα 5.000 ευρώ. Παρότι έχει διατελέσει Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύει -όπως φάνηκε- την ελληνική μεσαία τάξη με τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Ας μάθει λοιπόν ότι το ποσό των 5.000 ευρώ είναι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ κάτω ακόμη και από το όριο της φτώχειας στη χώρα μας, που ορίζεται στα 5.700 ευρώ ετησίως».

Είναι σαφές ότι η κυρία Φωτίου και το κόμμα της «οραματίζονται» στην πραγματικότητα με το οικονομικό τους πρόγραμμα των 83 δισ. ευρώ -που εάν ποτέ εφαρμοζόταν θα μας έβαζε αυτομάτως σε νέα μνημόνια- μια ελληνική μεσαία τάξη των 420 ευρώ μηνιαίως ή των 5.000 ευρώ ετησίως. Θεωρούν επομένως πλούσιους τη μεσαία τάξη -τους πολίτες με εισοδήματα από 10.000 έως 30.000 ευρώ ετησίως- και προετοιμάζουν μια νέα φοροεπιδρομή σε βάρος τους.

Το κρυφό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια επανάληψη της φορολαίλαπας που ζήσαμε το 2015-2019. Η ιστορία, όμως, μόνο ως φάρσα μπορεί να επαναληφθεί.