Πανελλήνιες 2023: Δεύτερη εβδομάδα εξετάσεων με τριπλή «μάχη» -Όλο το πρόγραμμα

Επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές των ΓΕΛ στη «μάχη» των Πανελληνίων και διαγωνίζονται σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Μετά το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας την Παρασκευή 2 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ συνεχίζουν σήμερα τις Πανελλήνιες εξετάσεις με τριπλή «μάχη».

Οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ για όσους ανήκουν στις ομάδες Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, εξετάζονται τα Μαθηματικά.

Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας εξετάζεται το μάθημα της Βιολογίας.

Φέτος, οι θέσεις των υποψηφίων στα ΑΕΙ ξεπερνούν τις 60.000 χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

Πανελλήνιες 2023: Η ώρα έναρξης των εξετάσεων

Η ώρα έναρξης εξέτασης έχει οριστεί για τις 08:30, και είναι κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00.

Κάθε μάθημα έχει διάρκεια εξέτασης τριών ωρών. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Πανελλήνιες 2023: Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Το διάστημα 2 – 12 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 1 μέχρι 16 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων.

Σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας).

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Πανελλήνιες 2023: Οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, η εβδομάδα περιλαμβάνει τρεις ημέρες εξετάσεων μαθημάτων ειδικότητας. Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Ακολούθως, την Παρασκευή 9 Ιουνίου, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία – Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Τέλος, το Σάββατο 10 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα εξής μαθήματα: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Στοιχεία Μηχανών.