Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης, σε ηλικία 76 ετών

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο τραγουδιστής Γιάννης Φλωρινιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Φλωρινιώτης κατέληξε από ανακοπή. Η φίλη του Εύη Κρανιδέλη δημοσιοποίησε τη θλιβερή είδηση:

«40 χρόνια φίλοι οικογενειακώς. Προχθές τον πήρα τηλέφωνο. Του λέω τι κάνεις πουλάκι μου; Μου λέει είμαι με οξυγόνο, δεν μπορώ να περπατήσω, θα πάω στη Θεσσαλονίκη σε ένα γιατρό. Και τώρα πέθανε ο Γιαννάκης μου από ανακοπή. Καλή ανάσταση Γιάννη Φλωρινιώτη, ψυχή μου. Πειράζει που θα είσαι πάντα μεγάλη φίρμα;»

ίγο αργότερα, ανάρτηση για τον θάνατο του Γιάννη Φλωρινιώτη ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και ο Σπύρος Μπιμπίλας, λέγοντας: «Μόλις έμαθα ότι ο αγαπημένος μας Γιάννης Φλωρινιώτης δεν είναι πια μαζί μας… Κουράγιο στην οικογένειά του… Ανεπανάληπτος, αφιερώνω την τελευταία μου ταινία στην μνήμη του».

Ποιος ήταν ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Ο Γιάννης Αποστολίδης, ή Γιάννης Φλωρινιώτης όπως έγινε γνωστός, γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1947 στη Φλώρινα, ενώ ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών. Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71 έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος εκκεντρικά. Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική.

Στη δισκογραφία κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ «Τώρα Θέλω Τώρα», που αμέσως γίνεται χρυσό.