Σκοτώθηκαν ακαριαία, το υποβρύχιο διαλύθηκε -Πώς εκτιμούν ότι έγινε η τραγωδία, τι συντρίμμια βρέθηκαν

Στα βάθη του Ατλαντικού γράφτηκε το τραγικό φινάλε στις έρευνες για το υποβρύχιο Titan καθώς η εταιρεία Oceangate ανακοίνωσε χθες πως οι 5 επιβάτες του είναι νεκροί.

Οι πέντε επιβαίνοντες ήταν ο 61χρονος Αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας, ο 77χρονος Γάλλος ωκεανογράφος Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο 59χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο 48χρονος Πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.

Χθες Πέμπτη εντοπίστηκαν συντρίμμια στη ζώνη των ερευνών στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Η αμερικανική ακτοφυλακή περιέγραψε ότι το τέλος επήλθε από μεγάλη έκρηξη που κατέστρεψε το βαθυσκάφος.

Ο εμπειρογνώμονας Ντέιβιντς Μερνς, φίλος δύο εκ των επιβατών που βρίσκονταν στο Titan, και συγκεκριμένα του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Χάμις Χάρντινγκ και του Γάλλου ωκεανογράφου Πολ-Ανρί Ναρζολέ, σημείωσε ότι πρόεδρος (της εταιρείας), που μιλά με τα πλοία, έλαβε ένα μήνυμα, το οποίο αναφέρει πως «στα συντρίμμια που βρέθηκαν είναι το πλαίσιο προσγείωσης και το πίσω τμήμα του υποβρυχίου». Πρόσθεσε πως από τα χαρακτηριστικά των ευρημάτων αποδεικνύεται πως «ανήκουν» στο υποβρύχιο.

Εντοπίστηκαν 5 μεγάλα κομμάτια του υποβρυχίου, μια ανάσα από τον Τιτανικό
Το CNN ανέφερε πως έλαβε υπόμνημα το οποίο φέρεται πως επιβεβαιώνει την τραγική κατάληξη, και ότι τα συντρίμμια προέρχονται από το εξωτερικό του υποβρυχίου και εντοπίστηκαν στον πυθμένα του ωκεανού, περίπου 500 μέτρα από την πλώρη του Τιτανικού.

Ο υποναύαρχος Τζον Μόγκερ της αμερικανικής ακτοφυλακής, τόνισε πως εντοπίστηκαν τμήματα της ουράς του υποβρυχίου, ενώ βρήκαν και πρόσθετα συντρίμμια, που αντιστοιχούν στην καταστροφή του θαλάμου πίεσης, σημειώνοντας πως ειδοποιήθηκαν αμέσως οι οικογένειες.

Στην ίδια συνέντευξη, αναφέρθηκε πως εντοπίστηκαν πέντε μεγάλα κομμάτια ανάμεσα στα συντρίμμια γύρω από την περιοχή του Τιτανικού. Το πρόσθιο τμήμα ήταν το πρώτο που εντοπίστηκε.

Ίσως είναι αδύνατον να εντοπιστούν οι σοροί
Ο υποναύαρχος Μόγκερ έκανε λόγο για ένα «περιβάλλον που δεν συγχωρεί», λέγοντας πως ίσως είναι αδύνατον να εντοπιστούν οι σοροί των επιβαινόντων του υποβρυχίου.

Για το χρονικό διάστημα που σημειώθηκε η έκρηξη, είναι πολύ νωρίς για να το γνωρίζουμε. Η Αμερικανική Ακτοφυλακή είχε τοποθετημένα σόναρ στο νερό επί 72 ώρες, τα οποία δεν κατέγραψαν κάποιο «τέτοιο καταστροφικό συμβάν».