Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε κάθε ημέρα και ειδικά το καλοκαίρι

Όλο μας το σώμα χρειάζεται νερό και κάθε μέρος του ανθρώπινου οργανισμού εξαρτάται από αυτό. Το νερό απομακρύνει τις τοξίνες, μεταφέρει στα κύτταρα πολλά θρεπτικά συστατικά, ρυθμίζει τη θερμοκρασία μας και ευθύνεται για πολλά ακόμα πράγματα.

Πόσο νερό όμως χρειαζόμαστε καθημερινά και πόσο ειδικά το καλοκαίρι; Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ιατρικής αναφέρει πως για τους άντρες η κατανάλωση πρέπει να είναι 3 λίτρα κάθε ημέρα, ενώ για τις γυναίκες 2,2 λίτρα.

Αλλά πρέπει να προσέξουμε και μερικούς ακόμα παράγοντες πάνω σε αυτό, όπως η κατάσταση της υγείας μας, τη σωματική άσκηση αλλά και το περιβάλλον. Το νερό, δεν είναι η μοναδική μας επιλογή για ενυδάτωση του οργανισμού, αφού ενυδάτωση δίνουν και ροφήματα χωρίς ζάχαρη, τα φρούτα και τα λαχανικά, με τη διατροφή να καλύπτει το 20% των αναγκών του οργανισμού σε υγρά.

Όσον αφορά στο περιβάλλον, όταν η θερμοκρασία ή τα επίπεδα υγρασίας είναι υψηλά, θα πρέπει να κάνουμε περισσότερη κατανάλωση σε υγρά. Το ίδιο ισχύει και για υψόμετρο άνω των 2.500 μέτρων, όπου αυξάνεται ο ρυθμός της αναπνοής και παρατηρείται συχνοουρία, όποτε τα αποθέματα του οργανισμού εξαντλούνται ευκολότερα. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, θα χρειαστούμε παραπάνω νερό, όπως για παράδειγμα το καλοκαίρι.