Καύσωνας Κλέων: «Ψήνεται» όλη η χώρα – «Επιμένει» πάνω από τους 40 βαθμούς – Νέος καύσωνας το επόμενο Σαββατοκύριακο με 46άρια

O καύσωνας «Κλέων» επιμένει ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές της χώρας μας πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου και κάνοντας την κατάσταση αφόρητη.

Το κύμα καύσωνα που σαρώνει τη χώρα θα ταλαιπωρήσει και σήμερα εκατομμύρια πολίτες, ενώ από αύριο αναμένεται μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Σάββατο, αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Οπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ, ο καύσωνας δεν λέει να εγκαταλείψει έτσι εύκολα την Ελλάδα και στα τέλη της ερχόμενης βδομάδας θα επιστρέψουν τα 40άρια, τα οποία θα πλήξουν κυρίως τις δυτικές και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, ενώ στα νησιά του Αιγαίου τα πράγματα θα είναι σαφώς καλύτερα.

Ειδικότερα, από την Τετάρτη 19 Ιουλίου και προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα σημειωθεί νέα αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας. Η κορύφωση του νέου κύκλου έντονης ζέστης θα αφορά το διάστημα 21 με 23 Ιουλίου. Όπως είπε ο έμπειρος μετεωρολόγος, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 42, 43 έως και 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά -σε κάμπους- θα φτάσει και τους 45-46°C.

Ωστόσο, αυτό το κύμα ζέστης θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από τις 24 με 25 Ιουλίου, που θα παραμείνουν κάποια 40άρια, ενώ 26-27 Ιουλίου τουλάχιστον θα έχει υποχωρήσει στους 38°C (μέγιστη τιμή) στα ηπειρωτικά. Κάτι που σημαίνει ότι θα είναι… δροσερά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι ο Σάκης Αρναούτογλου είχε προειδοποιήσει και μέσω ανάρτησής του στο Facebook για πολύ υψηλές θερμοκρασίες και το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο (21-23 Ιουλίου).

Όπως προκύπτει, μετά από μια πολύ μικρή «ανάπαυλα» χωρίς 40άρια, αλλά με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, από την επόμενη Πέμπτη 20 Ιουλίου, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ξανά στους 41 βαθμούς Κελσίου.

Η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς την Παρασκευή 21 Ιουλίου η θερμοκρασία θα ανέβει στους 43°C, ενώ οι μέγιστες το Σάββατο (22/7) και την Κυριακή (23/7) θα φτάσεις τους 44 βαθμούς Κελσίου.