Τα μυστικά για να διαλέξεις το καλύτερο καρπούζι

Το φρούτο που είναι σήμα – κατατεθέν του καλοκαιριού. Το καρπούζι έχει κερδίσει. Ωστόσο όσο κι αν θέλουμε να το απολαύσουμε, δεν πετυχαίνουμε πάντα το πιο ζουμερό, φρέσκο και γλυκό καρπούζι όταν το αγοράζουμε.

Κάποιες φορές η γεύση του είναι αλλιώτικη, ή είναι άγουρο ή όχι τόσο ζουμερό. Υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι για να μειώσουν αυτές τις πιθανότητες…

Παρατηρήστε το κίτρινο τμήμα

Είναι η πλευρά που ακουμπούσε όσο ήταν ακόμα στο χωράφι. Στα γινωμένα καρπούζια αυτό το σημείο είναι κρεμώδες κίτρινο ή έχει πορτοκαλοκίτρινες κηλίδες. Τα πιο άγουρα έχουν πιο άσπρο χρωματισμό εκεί.

Ψάξτε για καφέ σημάδια

Photo by Mufid Majnun on Unsplash

Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν πολλές φορές στα σημεία επικονίασης του άνθους. Όσο πιο πολύ το κάνουν, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.

Ξεχωρίστε τα θηλυκά από τα αρσενικά

Οι παραγωγοί διαφοροποιούν τα καρπούζια ανάλογα με το φύλο τους. Τα αρσενικά είοναι πιο μεγάλα, έχουν πιο επιμηκές σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα θηλυκά είναι πιο στρογγυλεμένα και είναι πιο γλυκά στη γεύση.

Το μέγεθος μετράει

Photo by Roman Kraft on Unsplash

Προτιμήστε κάποιο που να μην είναι πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό. Επιλέξτε ένα μεσαίου μεγέθους, αλλά το πιο σημαντικό είναι να το νιώθετε πιο βαρύ απ’ ότι δείχνει το μέγεθός του.

Δείτε το κοτσάνι

Αν έχει ξεραθεί, σημαίνει ότι είναι γινωμένο. Αν είναι πράσινο, μάλλον σημαίνει ότι έχει κοπεί πρόσφατα.