Aντβέρπ – ΑΕΚ 1-0: Ήταν καλύτερη αλλά της έλειψε το γκολ και τώρα θα τα δώσει όλα για την ανατροπή στην Αθήνα

Η ΑΕΚ ηττήθηκε 1-0 από την Αντβέρπ στο Βέλγιο, με την Ένωση να πληρώνει την μοναδική κακή στιγμή που είχε σε όλο τον αγώνα και τώρα να καλείται να πάρει τη νίκη στον επαναληπτικό στην «Opap Arena». Ο Γιάνσεν στο 16΄πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ΑΕΚ να κάνει την πρώτη τελική, όταν ο Λιβάι Γκαρσία έστειλε με κεφαλιά την μπάλα πάνω στον Μπουτέ στο 10΄.

Στο 16΄η Αντβέρπ «άνοιξε» το σκορ, με τον Γιάνσεν να εκμεταλλεύεται την ανοργανωσιά στην άμυνα της ΑΕΚ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη. Αυτή μάλιστα ήταν η μοναδική κλασική ευκαιρία των Βέλγων στο πρώτο μέρος. Ο Γιάνσεν επί της ουσίας «τιμώρησε» το γεγονός πως οι αμυντικοί των «κιτρινόμαυρων» τον έχασαν, με τον ίδιο αμαρκάριστος να πετυχαίνει το γκολ.

Η ΑΕΚ μετά από αυτή την εξέλιξη δεν πτοήθηκε, αντιθέτως ανέβασε την απόδοση της και μάλιστα έφτασε κοντά στην ισοφάριση, ωστόσο ο Λιβάι Γκαρσία δυο φορές δεν μπόρεσε να σκοράρει. Πρώτα στο 23΄ όταν είδε τη μπάλα να καταλήγει άουτ μετά την κεφαλιά του και στη συνέχεια όταν προτίμησε να σουτάρει, αντί να δώσει πάσα στον αμαρκάριστο Τσούμπερ, με τον Μπουτέ να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Λιβάι μάλιστα ατο 33ο λεπτό τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Πόνσε να περνά στην θέση του. Γενικότερα στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο γήπεδο, με τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα να έχουν περικυκλώσει την Άντβερπ, ωστόσο να μην έχουν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Κάπως έτσι μετά το πέρας των πρώτων 45 λεπτών, οι «κιτρινόμαυροι» πήγαν στα αποδυτήρια με την Αντβέρπ να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε με την ίδια λογική στο παιχνίδι και μάλιστα στο 50ο λεπτό οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, όταν ο Μπατάιγ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, σε σκληρό μαρκάρισμα επάνω στον Γκατσίνοβιτς.

Ο προπονητής των γηπεδούχων μετά από αυτή την εξέλιξη άλλαξε αμέσως την διάταξη της Αντβέρπ, βάζοντας στο παιχνίδι και τρίτο κεντρικό αμυντικό, οπισθοχωρώντας τους ποδοσφαιριστές του και δίνοντας παράλληλα την μπάλα στην ΑΕΚ.

Η Ένωση είχε μπροστά της ένα τοίχος από αμυνόμενους, με τους «κιτρινόμαυρους» να προσπαθούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Αντβέρπ, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Όλες οι ενέργειες των παικτών της ΑΕΚ έμεναν ημιτελείς, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να τελειώσει με 1-0 για τους Βέλγους. Τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση έχασαν οι «κιτρινόμαυροι» στο 87΄ όταν η κεφαλιά του Πόνσε εξουδετερώθηκε από τον Μπουτέ, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μουκουντί έκανε ένα αδύναμο πλασέ στέλνοντας την μπάλα άουτ, μην αφήνοντας τον Αραούχο να έρθει σε επαφή με την μπάλα που καραδοκούσε.

Παρόλα αυτά η ΑΕΚ κρατά το γεγονός πως δημιούργησε πολλές ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, με την εικόνα της στο αποψινό παιχνίδι να δείχνει πως μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 και να προκριθεί στους ομίλους του Champions League.

Άλλωστε το 1-0 είναι ένα σκορ που μπορεί εύκολα να ανατραπεί, ειδικότερα από την στιγμή που ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Oι συνθέσεις

Αντβέρπ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Μπουτέ, Ντε Λάετ, Κουλιμπαλί, Αλντερβάιρελντ, Μπατάιγ, Κεϊτά, Εκέλενκαμπφ (56′ Βαν Ντεν Μπος), Βερμίρεν, Οντρέικα (56′ Βάινς), Μπαλικβίσα, Γιάνσεν (71′ Μούγια)


ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ (68′ Αραούχο), Σιμάνσκι (46′ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (68′ Ελίασον), Άμραμπατ, Τσούμπερ (68′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (36′ Πόνσε).