Παύεται από τα καθήκοντά του ο διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά»

Παεύεται από τα καθήκοντά του ο διοικητής του νοσοκομείου «Μεταξά», μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων σχετικά με την οικονομική διαχείριση των κονδυλίων, που οδήγησε και σε ακυρώσεις χημειοθεραπειών

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας αναφέρει πως «με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Μεταξά”». 

Ενημερώνει, παράλληλα, πως «συνεχίζεται η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος».

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Μεταξά», ανέφεραν πως το ίδρυμα είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση και τα ταμεία έχουν σχεδόν αδειάσει. 

Η Νατάσα Χαραλάμπους, διευθύντρια της διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας, επεσήμανε στον Alpha πως υπήρξε «σωρεία απευθείας αναθέσεων που έχουν εκτοξεύσει το κόστος», σημειώνοντας πως πρώτη φορά στα χρονικά γίνονται τόσες πολλές.

Η Εύα Πολύζου, πρόεδρος εργαζομένων επεσήμανε πως καταβάλλονται «υπεράνθρωπες προσπάθειες από το προσωπικό, να αντιμετωπίσουμε τα διάφορα ζητήματα» και έκανε λόγο για ελλείψεις φαρμάκων και τροφίμων.