Blue Horizon: Κατηγορίες για ανθρωποκτονία με πιθανό δόλο στον ύπαρχο που έσπρωξε τον Αντώνη -Τα βίντεο σοκ της δολοφονίας

Το Σάββατο θα απολογηθούν στον Εισαγγελέα οι 4 κατηγορούμενοι, μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης (05/09).

Την Τετάρτη τους απαγγέλθηκαν βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες. Σε βάρος του άνδρα του πληρώματος που έσπρωξε τον 36χρονο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Σε βάρος των δύο άλλων μελών του πληρώματος ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου κατηγορείται για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, αδίκημα επίσης που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Οι βαρύτατες αυτές κατηγορίες τιμωρούνται έως και με ισόβια κάθειρξη. Διατάχθηκε επίσης επείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρχε λιμενικός στο σημείο και τι έκανε όταν το πλοίο Biue Horizon εκτελούσε απόπλου, αφήνοντας αβοήθητο τον 36χρονο Αντώνη.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Πειραιά για τον Αντώνη

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθες σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθεί για το πρωτοφανές έγκλημα.

Στιγμές έντασης καταγράφηκαν χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια μαζικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το αγκυροβολημένο πλοίο «Blue Horizon», στον απόηχο της δολοφονίας του Αντώνη με το πλήθος να φωνάζει «δολοφόνοι».

Εκτός από το Ηράκλειο, μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και σε Άγιο Νικόλαο (τόπο καταγωγής του εκλιπόντος) και στον Πειραιά.

Πορεία διαμαρτυρίας έγινε χθες και στη Θεσσαλονίκη όπου διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Η πορεία πέρασε μεταξύ άλλων και από την πύλη του Λιμανιού, μπροστά από την οποία είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις. Η πορεία ολοκληρώθηκε στο σημείο εκκίνησης.

Τα βίντεο της οργής από το θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά -Τον έσπρωξαν από το Blue Horizon

Στο πένθος βυθίστηκε ο Άγιος Νικόλαος

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο Άγιος Νικόλαος για τον χαμό του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, που έχασε τη ζωή του αφού τον έσπρωξαν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon από την μπουκαπόρτα.

Ο αδικοχαμένος Αντώνης, ήταν ένας άνεργος νέος που τα έβγαζε πέρα δύσκολα και βοηθούσε όποιον του το ζητούσε, δίχως αντάλλαγμα. Πάλευε για μια μπουκιά ψωμί και είχε πάντα το χαμόγελο «ανεξήγητα» ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του, παρά τα όσα πέρναγε.

Σύμφωνα με άνθρωπο που τον γνώριζε, η καλοσύνη του ήταν τέτοια, που, όπως τονίζεται στην ανάρτηση του φίλου του, ίσως και να χαμογελούσε ακόμα και την ώρα που αποχαιρετούσε τον σκληρό και άδικο κόσμο μας.

Την Παρασκευή η κηδεία του αδικοχαμένου Αντώνη

Αύριο Παρασκευή (8/9) θα γίνει η κηδεία του 36χρονο Αντώνη που έχασε τη ζωή του όταν το πλήρωμα του πλοίου Blue Horizon τον έσπρωξαν στη θάλασσα ενώ επιχειρούσε να ανέβει στο πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το  neakriti, η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο στις 12 το μεσημέρι, ενώ η σορός του 36χρονου Αντώνη θα βρίσκεται στον ιερό ναό από τις 11 π.μ.