Κακοκαιρία Daniel: Δεύτερο κύμα σήμερα με ισχυρές καταιγίδες- Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Ένα δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας Daniel αναμένεται σήμερα που θα επηρεάσει το Πήλιο, το ανατολικό τμήμα της Μαγνησίας, την ανατολική Λάρισα από τον Αγιόκαμπο και νοτιότερα, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης εστάλη, μήνυμα από το 112 για τον Παλαμά Καρδίτσας ώστε όσοι βρίσκονται σε υπόγεια και ισόγεια να απομακρυνθούν λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή

Η κακοκαιρία Daniel έχει στοιχήσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους: έναν 51χρονο και μια 87χρονη στο Βόλο και έναν 82χρονο στην Καρδίτσα, αναμένεται να εξασθενήσει το απόγευμα.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, η κακοκαιρία Daniel θα συνεχιστεί έως και σήμερα τo απόγευμα.

Oι ΜαγνησίαΛάρισα και Καρδίτσα έχουν μετατραπεί σε απέραντες λίμνες με τις καταστροφές σε περιουσίες, καλλιέργειες και υποδομές να είναι ανυπολόγιστες.

Η Πολιτική Προστασία με συνεχόμενα μηνύματα μέσω του 112 έχει προχωρήσει σε εκκενώσεις οικισμών, απαγόρευση κυκλοφορίας και σε προτροπές προς κατοίκους να εγκαταλείψουν υπόγεια και ισόγεια ανεβαίνοντας σε υψηλότερους ορόφους όπου είναι εφικτό.

Χθες το βράδυ εστάλη ακόμα ένα μήνυμα του 112 για απομάκρυνση από τη Νομή Τρικάλων και την Πύλη Τρικάλων, αλλά και στους κατοίκους της πόλης των Τρικάλων για να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω πλημμυρικών φαινομένων που είναι σε εξέλιξη. 

Λίγο αργότερα η Πολιτική Προστασία ενημέρωσε πως ο αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ από Λαμία έως Κατερίνη είναι κλειστός. Στη συνεχεια κολούθησε ακόμα ένα μήνυμα του 112 στους Σοφάδες Καρδίτσας, προειδοποιώντας τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων.

Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας εστάλη χθες το απόγευμα και στην Αττική. Λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα άνοιξαν πάλι οι ουρανοί στην πρωτεύουσα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και σπίτια.

Την επαναλειτουργία του σταθμού του Μετρό «Ευαγγελισμός» που είχε κλείσει χθες λόγω της εισροής υδάτων από το μπουρίνι που έπληξε την Αττική το απόγευμα της Τετάρτης ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση τα νερά είχαν μπει στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους με συνεργεία να πραγματοποιούν απάντληση των υδάτων, αλλά και καθαρισμό όλων των επιπέδων του σταθμού από την λάσπη και τα φερτά υλικά που εισέρευσαν από τα χειμαρώδη νερά που σχηματίστηκαν στη λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας