Απέραντη λίμνη ο θεσσαλικός κάμπος: Εικόνες-σοκ από το εξαφανισμένο κάτω από το νερό χωριό Πηνειάδα

Εικόνες αποκάλυψης έρχονται στο φως μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, η οποία μετέτρεψε τον Θεσσαλικό κάμπο σε μία απέραντη λίμνη λάσπης, με τις πλημμυρισμένες εκτάσεις να αγγίζουν τα 720.000 στρέμματα.

Μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας, το μεγαλύτερο μέρος των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι στην ανατολική Θεσσαλία, η έκταση της Λίμνης Κάρλα είναι σχεδόν ίση με την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της το 1962.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η «μάχη» στα λασπόνερα, ενώ και σήμερα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα επιχειρήσει στο μέτωπο της καταστροφής. Υπενθυμίζεται ότι χθες το φως της δημοσιότητας είδαν εικόνες από τις δραματικές διασώσεις κατοίκων με βάρκες.

Η κακοκαιρία Daniel βύθισε το χωριό Πηνειάδα

Δραματική είναι η κατάσταση στο χωριό Πηνειάδα, όπου το νερό έφτασε μέχρι την στέγη των σπιτιών, με τις καταστροφές σε σπίτια και υποδομές να είναι ανυπολόγιστες.

τις εικόνες που φέρνει στο φως το ΙΝΤΙΜΕ καταγράφεται η τραγική κατάσταση στην περιοχή, η οποία επλήγη έντονα από τα καιρικά φαινόμενα.

Ενδεικτικές είναι και οι μαρτυρίες των κατοίκων, μεταξύ αυτών της κ. Σταυρούλας Μπραζιώτη, η οποία είναι 104 ετών και ζει στην περιοχή, με την περιγραφή της να συγκλονίζει.
«Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα στη ζωή μου. Ήταν να γίνει η καταστροφή και μετά να κινηθούν; Τώρα τι να κάνουν; Περάσαμε πολέμους, περάσαμε δυστυχίες, περάσαμε πείνα, αλλά δεν πνιγήκαμε κιόλας. Αυτό το κακό δεν το έχω δει, πρώτη φορά στη ζωή μου», ανέφερε η γυναίκα στην κάμερα της ΕΡΤ με τρεμάμενη φωνή.