Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τι προβλέπει ο κανονισμός στη διακοπή του αγώνα

Στα δικαστήρια αναμένεται να κριθεί το ντέρμπι «αιωνίων» καθώς αποφασίστηκε οριστική διακοπή του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, για την 8η αγωνιστική της Super League.

Μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ στις αρχές της επανάληψης, λίγα λεπτά μετά την ισοφάριση του Ολυμπιακού, οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποχώρησαν για τα αποδυτήρια, με το ματς να διακόπτεται οριστικά, μετά από περίπου δυο ώρες.

Πλέον, όλα θα κριθούν από τον αθλητικό δικαστή, με βάση όσα έχουν γραφτεί στο φύλλο αγώνα και με όσα αναφέρονται στον ΚΑΠ.

Με βάση τον κανονισμό, σε περίπτωση που ο διαιτητής διακόψει οριστικά τον αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με μηδενισμό και αφαίρεση ενός βαθμού, αλλά και με ποινή κεκλεισμένων των θυρών για επόμενα παιχνίδια.

Αν ο διαιτητής γράψει στο φύλλο αγώνα πως υπήρξε τραυματισμός ποδοσφαιριστή, προπονητή ή διαιτητή από ρίψη αντικειμένων και η διακοπή του αγώνα προκύψει από αυτή την πράξη -και επιβεβαιωθεί από τον ιατρό του αγώνα- τότε θα πρέπει να υπάρξει μηδενισμός και αφαίρεση ενός βαθμού για την υπαίτια ομάδα, αλλά και ποινή κεκλεισμένων των θυρών για επόμενα παιχνίδια της, μαζί με την κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3.