Σπάνιο σύννεφο ουράνιου τόξου άφησε άφωνους τους κατοίκους μιας μικρής πόλης στην Αυστραλία [εικόνες]

Ένα σπάνιο θέαμα εμφανίστηκε στον ουρανό πάνω από μια μικρή αγροτική κοινότητα στην Αυστραλία, καταπλήσσοντας τους ντόπιους.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες κατέγραψαν ένα σπάνιο «σύννεφο ουράνιου τόξου». Το πολύχρωμο σύννεφο εμφανίστηκε πάνω από το Goomalling, περίπου 130 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Περθ στη Δυτική Αυστραλία, το πρωί της Τρίτης.

Η Jenni Shaw, κάτοικος του Goomalling, δήλωσε ότι όλοι έμειναν άναυδοι μπροστά στο απίστευτο θέαμα και το κοιτούσαν «με δέος».

«Ήταν πανέμορφο! Αλλά αναρωτιόμασταν “γιατί είναι έτσι;”. Θα έπρεπε να είμαστε ακόμα έξω και να κοιτάμε ή όχι;”», δήλωσε στο ABC News.

Το απίστευτο θέαμα σε μια κατά τα άλλα καθαρή ηλιόλουστη μέρα απέδειξε ότι αν θέλετε το ουράνιο τόξο δεν χρειάζεται απαραίτητα να ανεχτείτε τη βροχή.

Τι είναι τα σύννεφα ουράνιου τόξου και πώς σχηματίζονται
Τα σύννεφα ουράνιου τόξου -επιστημονικώς γνωστά ως ιριδίζοντα σύννεφα- συμβαίνουν όταν μικρά σταγονίδια νερού ή μικροί κρύσταλλοι πάγου διασκορπίζουν το φως του ήλιου μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται διάθλαση.


Ενώ τα ίδια τα σύννεφα δεν είναι πολύ σπάνια, είναι δύσκολο να τα εντοπίσετε και να τα φωτογραφίσετε επειδή συνήθως διαρκούν μόνο για πολύ μικρό χρονικό διάστημα ή εμφανίζονται πολύ ψηλά στον ουρανό.

Κάτοικοι της περιοχής που είχαν την τύχη να παρατηρήσουν το φαινόμενο δήλωσαν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έβλεπαν τα ειδικά σύννεφα στην περιοχή.

«Έχω δει σύννεφα σαν αυτό μερικές φορές στα ταξίδια μου, κυρίως στο Wheatbelt», έγραψε η Jill Lefroy στο Facebook.

«Αρκετά φοβερό να βλέπεις ένα ουράνιο τόξο χωρίς βροχή!», πρόσθεσε.