“Είναι γνωστές οι πρακτικές της 5ης ΥΠΕ σε όποιον δεν της κάνει τα χατήρια” – Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας

Θέση στο θέμα της απομάκρυνσης της διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας παίρνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας με μία ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Εν τω μεταξύ η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις μετά την απόφαση του κ.Σερέτη να προχωρήσει σε αλλαγές υπεύθυνου και αναπληρωτή της Επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας.

Θυμίζουμε την ανακοίνωση της κυρίας Τατιάνας Μοροζοβα μετά την απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ:

“Θέλω να ανακοινώσω στους κατοίκους της περιοχής μας ότι, από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου δεν είμαι, πλέον, διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας με απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη.


Σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που υπηρέτησα ως διευθύντρια αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες για να εξασφαλίσω την ομαλή λειτουργία του ΚΥ με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών του τόπου μας. Υπάρχουν πολλά εσωτερικά προβλήματα στην δομή μας καθώς και ελλείψεις υλικού και ιδιαίτερα ανθρώπινου δυναμικού, από την άλλη όμως υπάρχει άπλετη συμπαράσταση από τους κατοίκους της περιοχής μας. Πάνω σε αυτό θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και την συγκίνηση μου.
Στη διάρκεια της διοίκησης του Κ.Υ. γεύτηκα και την χαρά της επιτυχίας αλλά και την πικρία της κακής συνεννόησης, συκοφαντίας καθώς και υποβιβασμού, όπως αρκετοί ίσως γνωρίζετε. Πάρα πολλές φορές ήρθα αντιμέτωπη με την αδιαφορία, από τους άρχοντες και τους αιρετούς και την αντιδεοντολογικη/αντιεπαγγελματική συμπεριφορά εκεί που θα έπρεπε να δίνεται προτεραιότητα το συμφέρον των ασθενών και των κατοίκων.
Τέλος θα ήθελα να υπογραμμίσω πως είμαι μία ιατρός. Ήταν το όνειρο της ζωής μου καθώς και η χαρά στην καθημερινότητα μου. Ένας ιατρός για να έχει καλή απόδοση δεν πρέπει να είναι ούτε εξαντλημένος, ούτε αναστατωμένος από άσχετους με το ουσιαστικό επάγγελμα του παράγοντες. Για τον λόγο αυτό, δεν θα σταματήσω ποτέ να μάχομαι για ένα δυνατό ΚΥ στην Β. Εύβοια που δεν θα εξαντλεί και δεν θα διαλύει ψυχικά όλους τους εργαζόμενους του. Θα είμαι πάντα ενάντια στην αδιαφορία και στην μικροπολιτική. Η υγεία δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε εθνικότητα, ούτε συμφέροντα.
Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Θα παραμένω κοντά σας ως ιατρός του Κ.Υ.
Με αγάπη,
Τατιάνα Μοροζοβα”.

Εν τω μεταξύ πέντε ιατροί του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας υπογράφουν αίτηση – δήλωση, προς τον διευθυντή και υποδιευθυντή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με κοινοποίηση στον υπουργό υγείας και τον δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού, σχετικά με την απόφαση αλλαγής διεύθυνσης της μονάδος.
Οι ιατροί Μορόζοβα Τατιάνα, Περιμένης Αναστάσιος, Παληά Μαρίνα, Στασινού Αικατερίνη και Λουκατζίκου Άννα Αλεξάνδρα, αντιδρούν στην απόφαση της 5ης ΥΠΕ και ζητούν να ανακληθεί ώστε να μην υποβάλουν την παραίτηση τους “προσπαθώντας να υπερασπιστούμε την ηθική, την αξιοκρατία, την δικαιοσύνη, το κύρος, την αξιοπρέπεια μας και την βέλτιστη εξυπηρέτηση των ασθενών μας” όπως αναφέρουν οι ίδιοι “επιφυλασσόμεθα κατά παντός νομίμου δικαιώματος μας”, όπως γράφει το Ιστιαία News.

Χτες αναμενόταν συνάντηση στο γραφείο του κ.Σερέτη στη Λάρισα, με τους διαμαρτυρόμενους γιατρούς.