𝗗𝗢𝗖𝗙𝗘𝗦𝗧 𝟮𝟬𝟮𝟯 – Προβολή ταινίας “Μίλαν Κούντερα: Από το Αστείο στην Ασημαντότητα” – Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 17ου Φεστιβάλ Χαλκίδας

𝗗𝗢𝗖𝗙𝗘𝗦𝗧 𝟮𝟬𝟮𝟯 -η μεγάλη γιορτή του ντοκιμαντέρ ξεκινά 21/11! Εκθέσεις, masterclass, κινηματογραφικά εργαστήρια, συζητήσεις και πολλές ακόμα εκπλήξεις σας περιμένουν 21-26 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα.

Σάββατο 25/11 – 18:00 σας προσκαλούμε στην Χαλκίδα, στην προβολή της ταινίας:
“𝗠𝝞𝝠𝝖𝝢 𝝟𝝤𝝪𝝢𝝩𝝚𝝦𝝖: 𝝖𝝥𝝤 𝝩𝝤 𝝖𝝨𝝩𝝚𝝞𝝤 𝝨𝝩𝝜𝝢 𝝩𝝜𝝢 𝝖𝝨𝝜𝝡𝝖𝝢𝝩𝝤𝝩𝝜𝝩𝝖” (𝟮𝟬𝟮𝟭, 𝟵𝟱❜) του σκηνοθέτη Miloslav Smidmajer. (με ελλ. υπότιτλους, είσοδος ελεύθερη)
Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον Μίλαν Κούντερα. Εδώ και 30 χρόνια δεν είχε δώσει ούτε μία συνέντευξη και πλέον έφυγε από κοντά μας στις 11 Ιουλίου 2023 σε ηλικία 94 ετών. Τα δοκίμιά του και οι φιλοσοφικές συζητήσεις στα μυθιστορήματά του αποκαλύπτουν πολλά για τον συγγραφέα. Ποιο είναι το στοιχείο του έργου του Κούντερα που του έδωσε τις διαστάσεις του θρύλου; Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει όλα τα σημαντικά έργα του Κούντερα, αλλά και τον χαρακτήρα του και τις σημαντικές στιγμές της ζωής του.
Η συμμετοχή της Τσεχίας είναι και φέτος έντονη, με ταινίες animation της FAMU στο σχολικό πρόγραμμα (και μία οσκαρική!) και οικολογικές ταινίες σε συνεργασία με το τσεχικό φεστιβάλ Ekofilm. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Δείτε το πρόγραμμα του 17ου Docfest!

Δείτε το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων