Έρανος Αγάπης της Μητρόπολης Χαλκίδας, 10 με 16 Δεκεμβρίου

Όπως κάθε χρόνο, λίγο πριν την Εορτή των Χριστουγέννων, κατά την οποία εορτάζουμε την εκούσια πτωχεία του Θεού υπέρ της σωτηρίας του κόσμου και του ανθρώπου, έτσι και φέτος η διεξαγωγή του Εράνου της Αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας, είναι μια υπενθύμιση της ανάγκης της εθελούσιας φιλάνθρωπης πτωχεύσεως κάθε χριστιανού, για τις ανάγκες όλων των ενδεών και πασχόντων αδελφών μας.

Ο Έρανος θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 16 Δεκεμβρίου 2023 και τα συνεργεία των εθελοντών στα έργα της αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας θα περάσουν από όλα τα σπίτια και τα καταστήματα για να ζητήσουν όχι για τους ίδιους, αλλά για τους πτωχούς αδελφούς μας.

Για τον σωστό συντονισμό του Εράνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος εξαπέστειλε την υπ’ αριθμόν 141 Εγκύκλιό του, η οποία θα διαβαστεί στις Ενορίες τις Κυριακές 3 και 10 Δεκεμβρίου 2023 και κατά την εορτή του αγίου Νικολάου, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε την προηγούμενη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου κληρικολαϊκές Συνάξεις στη Χαλκίδα και, ταυτόχρονα, στα Ψαχνά, στο Μαντούδι και στην Ιστιαία, όπου έδωσε τον καθιερωμένο οικονομικό απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου και να τους παράσχει τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την διεξαγωγή του Εράνου.

Ενημερώνουμε ότι μόνο το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, με τη βοήθεια όλων των χριστιανών διέθεσε από την 1 Νοεμβρίου 2022 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2023, ποσό της τάξεως των 351.440,35 € για το φιλανθρωπικό της έργο.

Η προσφορά και ενίσχυση υπέρ των αναγκεμένων πλησίον δεν είναι ένα ετήσιο έθιμο των χριστιανών, αλλά η καθημερινή τους φροντίδα για την καλλιέργεια της ελεημοσύνης. Πάντοτε υπάρχουν πιο φτωχοί από εμάς, αλλά και γιατί ως Τοπική Εκκλησία έχουμε καθαρό πρόσωπο και καθαρά χέρια, τολμούμε και ζητούμε όχι για εμάς, αλλά γι’ αυτούς τους πτωχούς και ανήμπορους αδελφούς μας, οι οποίοι βρίσκουν κουράγιο, απαντοχή και σημαντική βοήθεια στην πάντοτε φιλόξενη, φιλάνθρωπη και ζεστή αγκαλιά της Τοπικής μας Εκκλησίας.