Αναδυόμενη και ελπιδόφορα η τουριστική οικονομία της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας κατά τον Φάνη Σπανό

Στο 5ο συνέδριο «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση!» συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας Φάνης Σπανός, όπου συζητήθηκαν η ταξιδιωτική οικονομία, οι νέες τεχνολογίες και η καινοτομία στον τουρισμό, με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδης, τους Γενικούς Γραμματείς Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Μύρωνα Φλουρή και Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, καθώς και τον Πρόεδρο του Ομίλου «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ – ΑΚΜΗ» και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατάρτισης Κωνσταντίνο Ροδόπουλο.
Παρουσιάζοντας τα καινοτόμα εργαλεία που ενεργοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την τουριστική ανάπτυξη, ο Φάνης Σπανός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη του τόπου μας, στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας, το ψηφιακό ημερολόγιο πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων και πολλές ακόμη χρήσιμες εφαρμογές.
Τόνισε ότι η οικονομία της Στερεάς Ελλάδας δεν είναι η κλασική τουριστική οικονομία. Είναι αναδυόμενη, πολύ ελπιδοφόρα και γι’ αυτό έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας να διανύσουμε!