Ομοσπονδία Εμπορίου Εύβοιας – Επιστολή διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του πτυχίου Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κύμης

Επιστολή διαμαρτυρίας για την επικείμενη υποβάθμιση του πτυχίου της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κύμης στο ΕΠΙΠΕΔΟ 5, βάση της εργασίας του ιδρύματος Ευγενίδου με θέμα «Στρατηγική Διαμόρφωσης Θεσμικού Πλαισίου της Ναυτικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα», απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτιής Πολιτικής κο Στυλιανίδη Χρήστο και στους Βουλευτές Νομού Ευβοίας.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως ακολούθως:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
H Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας συντάσσεται πλήρως με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κύμης, οι οποίοι εναντιώνονται στη εργασία του ιδρύματος Ευγενίδου με θέμα «Στρατηγική Διαμόρφωσης Θεσμικού Πλαισίου της Ναυτικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα» η οποία ήρθε στην δημοσιότητα και επί του πρακτέου θα οδηγούσε στην υποβάθμιση του πτυχίου τους στο ΕΠΙΠΕΔΟ 5, ενώ θεωρούν ότι βάσει της τετραετούς φοίτησή τους το πτυχίο είναι ΕΠΙΠΕΔΟΥ 6. Σ΄ αυτό το σημείο αξίζει να προστεθεί ότι βάσει του αρθ.44 Ν.3450/2006 η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού εξομοιούται ως προς τα δικαιώματα με τα Τεχνολογικά Εμπορικά Ιδρύματα.
Σε τοπικό επίπεδο η επικείμενη αυτή υποβάθμιση θα συνέβαλλε στον μαρασμό της τοπικής οικονομίας, σε μια περίοδο που πολλοί επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής μετά την οικονομική, πανδημική και ενεργειακή κρίση πασχίζουν για τα προς το ζην.
Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κύμης λόγω της παλαιότητας της αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στη συνείδηση του κόσμου, με αποτέλεσμα η περιοχή της Κύμης να έχει ταυτιστεί με τη ναυτοσύνη της χώρας μας.
Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας εκφράζει την άποψη πως οι περιφερειακές δομές πρέπει να ενισχύονται και ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής που συνεχίζει να επενδύει σε ένα οικονομικό περιβάλλον αστάθειας, πρέπει να στηρίζεται έμπρακτα.
Παρακαλούμε να επανεξετάσετε το εν λόγω θέμα δίνοντας του την δέουσα προσοχή και να προβείτε σε ακύρωση της απόφασης, διότι μία τέτοια κίνηση θα αποτελούσε πραγματικό πλήγμα τόσο για την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα όσο και για την Ελληνική Ναυτιλία.