Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας – Βασικές ελλείψεις στη στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό του Γ.Ν. Χαλκίδας και των υπολοίπων Μονάδων Υγείας του Νομού

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας σχετικά με τις ελλείψεις που παρουσιάζουν το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και οι υπόλοιπες Μονάδες Υγείας του Νομού σε στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό:

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας για τη λειτουργία του με επιστημονικά κριτήρια που να διασφαλίζουν την υγεία των ασθενών αλλά και των εργαζομένων του.
Η τακτική των «πρόχειρων λύσεων» που συστηματικά πλέον ακολουθείται υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη Δημόσια Υγεία, αφού στερεί από τους ασθενείς την παροχή ιατρικής φροντίδας που θα έπρεπε να λαμβάνουν και τους εργαζόμενους από τα αυτονόητα δικαιώματα τους.
Στηρίζουμε κάθε μορφή κινητοποίησης των συναδέλφων υγειονομικών για ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, αλλά και των υπολοίπων Κέντρων Υγείας-Νοσοκομείων του Νομού, με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και τη μονιμοποίηση των επικουρικών εργαζομένων του, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων του Νομού σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα της εποχής μας.