Κύπελλο Ελλάδας: «Τιτανομαχίες» με Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και Αρης-ΑΕΚ για τη φάση των «16», σήμερα

Δύο πολύ μεγάλα ματς στη διοργάνωση του Κυπέλλου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη. Ο λόγος για τη ρεβάνς του 1-1 της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που θα γίνει στο Καραϊσκάκη αλλά και το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη (με το πρώτο παιχνίδι να έχει λήξει στο 0-0).

Στον Παναθηναϊκό ο Φατίχ Τερίμ συμπεριέλαβε στην αποστολή το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον Σαμέτ Ακαϊντίν ωστόσο άφησε εκτός τόσο τον Τζούρισιτς, όσο και τον Τσέριν που δεν κατάφεραν να είναι στον βαθμό ετοιμότητας για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, δεν είναι διαθέσιμοι ούτε οι Ιωαννίδης, Γερεμέγεφ, Παλάσιος αλλά και οι Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν έκανε γνωστή την αποστολή του (όπως συμβαίνει πριν από κάθε ματς καθώς αυτό κρίνει σκόπιμο ο κόουτς Καρβαλιάλ). Εκτός είναι ο τιμωρημένος Ρέτσος και ο τραυματίας Ελ Αραμπί (που είναι να μείνει εκτός για ένα διάστημα 15 ημερών) ενώ με ενοχλήσεις τις τελευταίες ημέρες ήταν οι Ποντένσε, Ομάρ Ρίτσαρντς και Μπιελ. Ο νικητής του ζευγαριού αυτού θα πέσει μετά με τον Ατρόμητο που πέρασε την ΑΕΛ στον αγώνα της Τρίτης (με το εντός έδρας 4-0).

Στον Άρη ο Χουλιάν Κουέστα έχει ενοχλήσεις στη μέση και αυτό το πρόβλημα καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ ενώ ο Μπίργκερ Βερστράτε συμμετείχε στο ομαδικό πρόγραμμα της προπόνησης και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Εκτός αποστολής έμειναν οι Ζουλ, Ρουπ, Πάρντο, Βέλεθ, Μενέντες, Ματαρίτα, Πάβιτσιτς, Κάρλσον, Χριστοδουλόπουλος, Δεληζήσης και Κυριαζής.

Η ΑΕΚ, όπως αναμενόταν, δεν ανακοίνωσε αποστολή με τον Ματίας Αλμέιδα να μην υπολογίζει εκτός από τον Λιβάι Γκαρσία και στον τραυματία Γαλανόπουλο και φυσικά στους Μουκουντί, Ζίνι, Χατζισαφί και Μοχαμάντι που απουσιάζουν με τις Εθνικές τους ομάδες αυτό το διάστημα. Αυτές είναι οι δεδομένες απουσίες για τον Αλμέιδα και μένει πλέον να διαπιστωθεί σε πόσες αλλαγές θα προχωρήσει στο αρχικό του σχήμα σε σύγκριση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ως προς τα υπόλοιπα ματς της ημέρας το Athens Kallithea – Παναιτωλικός θα γίνει με την παρουσία κόσμου καθώς για τις ομάδες της κατηγορίας της Super League 2 δεν υπάρχει περιορισμός σε αυτό το σκέλος, το Κηφισιά – ΟΦΗ θα έχει VAR και ενώ η αναμέτρηση της ομάδας του Πανσερραϊκού με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (που θα έχει εκτός τον Βιεϊρίνια και τον Κοτάρσκι) είναι το πρώτο ματς για τη φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου.

Τα πρώτα ματς της φάσης των «16»

ΟΦΗ – Κηφισιά 3-1

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1

ΠΑΟΚ – Βόλος 1-0

ΑΕΚ – Αρης 0-0

Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός 0-1

Λεβαδειακός – Νίκη Βόλου 1-1

Παναιτωλικός – Athens Kallithea 3-2

ΑΕΛ – Ατρόμητος 1-1

Οι ρεβάνς της φάσης των «16»

Τρίτη 16 Ιανουαρίου

Ατρόμητος – ΑΕΛ 4-0

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

15:00 Athens Kallithea – Παναιτωλικός (θα γίνει με κόσμο το ματς αυτό)

17:00 Κηφισιά – ΟΦΗ (το παιχνίδι αυτό θα έχει VAR)

17:00 Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ (ο συγκεκριμένος αγώνας είναι για την φάση των προημιτελικών)

19:00 Άρης – ΑΕΚ

21:00 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

19:00 Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

ΑΕΚ – Αρης Vs Λεβαδειακός – Νίκη Βόλου

ΟΦΗ – Κηφισιά Vs Παναιτωλικός – Athens Kallithea

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Vs Ατρόμητος

17:00 Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ 17/1

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ Vs Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός / Ατρόμητος

ΟΦΗ – Κηφισιά / Παναιτωλικός – Athens Kallithea Vs ΑΕΚ – Αρης / Λεβαδειακός – Νίκη Βόλου

  • Στον τελικό γηπεδούχος θα είναι η ομάδα που θα προκριθεί από τον πρώτο ημιτελικό.