Κύπελλο Ελλάδος: Πρόκριση «θρίλερ» του Παναθηναϊκού – Κέρδισε 7-6 στα πέναλτι τον Ολυμπιακό

Στα πέναλτι έλυσαν τις διαφορές τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, στη ρεβάνς για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, με τους «πράσινους» να παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση σε ένα ματς-θρίλερ.

Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 0-0 στα 120 λεπτά της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να είναι ελαφρώς ανώτερος στην παράταση.

Στα πέναλτι, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση με 7-6 και ενώ οι δύο τερματοφύλακες είχαν αποκρούσει από ένα πέναλτι.

Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός: Η εξέλιξη του αγώνα
Στο 8′ ο Ορτέγκα έκανε το γύρισμα προς την περιοχή, αλλά ο Ναβάρο δεν κατάφερε να πλασάρει με την μπάλα να περνάει από όλους.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει εντυπωσιακά κεφαλιά του Σπόραρ από κοντινή απόσταση.

Στο 39′ ο Βέρμπιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός σήκωσε σημαία για οφσάιντ, με αποτέλεσμα το τέρμα να ακυρωθεί.

Τρία λεπτά αργότερα, το “τριφύλλι” έφτασε σε νέα ευκαιρία. Ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα, ο Μαντσίνι σούταρε στην κίνηση από καλή θέση, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 48′ ο Ντόι πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Λοντίγκιν, χάνοντας μοναδική ευκαιρία.

Ο Αλεξανδρόπουλος στο 57′ δημιούργησε χώρο και σούταρε από μακρινή απόσταση, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. 

Ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία στο 60′, με τον Φορτούνη να σουτάρει από πλάγια θέση εντός περιοχής με δύναμη και τον Λοντίγκιν να διώχνει εντυπωσιακά.

Λίγο αργότερα, στο 66′, ο Μασούρας, μετά από πάσα του Ποντένσε μέσα στην περιοχή, από κοντά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Λοντίγκιν, με την προσπάθειά του να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού στο β’ μέρος συνέχισε να του αποφέρει ευκαιρίες. Ο Μασούρας μπήκε στην περιοχή μετά από μπαλιά την πλάτη της άμυνας, πάσαρε προς το Ναβάρο και ο Λοντίγκιν βγήκε και έδιωξε πριν ο Ισπανός επιθετικός σκοράρει σε κενή εστία.

Στο 81′ ο Σπόραρ βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Πασχαλάκη, ωστόσο, ο Έλληνας γκολκίπερ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του.

Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν στην ευκαιρία του Σπόραρ πέντε λεπτά αργότερα. Ο Ροντινέι κράτησε εντυπωσιακά τη μπάλα, μοίρασε στον Φορτούνη στον σωστό χρόνο, αυτός γέμισε στην καρδιά της περιοχής εκεί όπου περίμενε ο Μασούρας, αλλά το γυριστό του πέρασε ψηλά άουτ.

Στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας του ματς ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει τη νίκη-πρόκριση, αλλά ο Πασχαλάκης με εντυπωσιακό τρόπο κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σε δυνατό σουτ του Βέρμπιτς εντός περιοχής. Το 0-0 παρέμεινε και το ντέρμπι αιωνίων οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο 99′ ο Γιόβετιτς πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή μετά από γέμισμα του Ποντένσε, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Ποντένσε έκανε φανταστική ενέργεια μέσα στην περιοχή στο 105′, μοιράσει στον Ορτέγκα ο οποίος δοκίμασε από δύσκολη γωνία, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει.

Νέα ενέργεια του Ποντένσε και σουτ λίγο αργότερα, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος σε όλη τη διάρκεια της παράτασης, με τον Ζέλσον Μαρτίνς στο 120′ να κάνει τη σέντρα-σουτ και τη μπάλα να περνά από όλους. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του ματς, καθώς οδηγήθηκε στα πέναλτι.