Ο πολιτικός πολιτισμός πήγε περίπατο στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διρφύων – Μεσσαπίων – Βρισίδια, απειλές και παρ’ ολίγον μπουνιές! (video)

Απ’ όλα είχε η πρώτη Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διρφύων – Μεσσαπίων, εκτός από λογοδοσία του Δημάρχου Γιώργου Ψαθά.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση σχετικά με την επίμαχη συνεδρίαση, η αντιπολίτευση έθεσε καίρια ζητήματα, αλλά απαντήσεις δεν πήρε από τον Δήμαρχο. Αντίθετα αποκαλύφτηκε η «γύμνια» του Δήμου σε χρήμα και έργα. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ.

Όμως αυτό που χαρακτήρισε την συνεδρίαση ήταν το χαμηλό επίπεδο που κυριάρχησε, με ορισμένους συμβούλους να χρησιμοποιούν χυδαίες εκφράσεις, βρισιές, να απειλούν συναδέλφους τους και σχεδόν να πιάνονται στα χέρια κατά τη διάρκεια της διακοπής που αναγκάστηκε να επιβάλει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να τους επαναφέρει στην τάξη!

Από τα επεισόδια που στιγμάτισαν τη συνεδρίαση ήταν κι αυτά μεταξύ των συμβούλων Ματράκα – Μακρή, Βαλαή – Τζαθά και Γιαννούτσο – Μπουροδήμο.  

Η κ.Μακρή ζήτησε την προστασία του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, υποστηρίζοντας πως ο κ.Ματράκας την απείλησε, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως κοιτούσε τον κ.Κουλοχέρη!!!!

Τα αίματα άναψαν όταν η κ.Μακρή υπερασπιζόμενη τον εαυτόν της, είπε χαρακτηριστικά για τον κ.Ματράκα «Αλλήθωρος είσαι!»

Ο διάλογος που ακολούθησε ξέφυγε του ελέγχου και ο Πρόεδρος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση.

Διαβάστε μερικά μόνο σημεία απ’ όσα ακούστηκαν κατά το επεισόδιο με τον κ.Ματράκα, που εκείνη την ημέρα φάνηκε ασυγκράτητος…

Ματράκας: «Πάρε πίσω τα λόγια σου (απευθυνόμενος στην κ.Μακρή), μην πάρει και σε σηκώσει. Άει στο δ@@@@ο»

Μακρή: «Ντρέπομαι που είμαι μέλος αυτού του Συμβουλίου»

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: «Αν ντρέπεστε να αποχωρήσετε»

Δήμαρχος (με εμφανή ειρωνική διάθεση, αντί να παίξει το ρόλο του πυροσβέστη!) «Κι εσύ ρε Ματράκα, κοίτα τον Κουλοχέρη»

Ο κ.Ματράκας τα έβαλε και με την κ.Γκόγκου, που προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, λέγοντάς της «Μη μιλάς εσύ».

Το επόμενο επεισόδιο έπαιξε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Κάποιοι εκτός αιθούσης παρά λίγο να πιαστούν στα χέρια, αφού τα πνεύματα δεν είχαν ηρεμήσει, ενώ εντός σημειώθηκε λεκτική επίθεση του αντιδημάρχου Δημήτρη Γιαννούτσου στον Γιάννη Μπουροδήμο, παρουσία του Προέδρου της Αμφιθέας, με αφορμή το θέμα του νερού.

Αλληλοκατηγορίες περί παραμυθιών και καρεκλών και ένας Μπουροδήμος… τέρας ψυχραιμίας, του το δίνουμε αυτό!

Στους γνωστούς ρυθμούς που έχει συνηθίσει το Δημοτικό Συμβούλιο κινήθηκε η κ.Τζαθά, η οποία δεν μασά τα λόγια της ποτέ!

«Γα@@@@@ι» χαρακτήρισε τον Πρόεδρο του Μίστρου με τον οποίο λογοφέρανε, ενώ νωρίτερα «τα ‘χωσε» στον κ.Βαλαή, αναφέροντας «εσύ είχες έρθει κλαίγοντας για να μην χάσεις τα λεφτά σου και φτύσαμε αίμα να πληρωθείς και να μην πας στα δικαστήρια».

Αναπάντητη δεν την άφησε ο κ.Βαλαής που τόνισε «η μνήμη σας εγκαταλείπει κ.Τζαθά. Δεν ήρθα κλαίγοντας. Εσύ ήρθες τον Αύγουστο παρακαλώντας να μην είμαι υποψήφιος», για να ακουστούν μετά τα γνωστά «θα έπρεπε να ντρέπεστε» και τα σχετικά.

Αυτά ήταν μόνο μερικά από τα ενσταντανέ της συνεδρίασης.

Σαββατοκύριακο έρχεται, βροχούλα ρίχνει, αν κάτσετε σπίτι, φτιάξτε ποπ κορν, βάλτε ένα κρασάκι και απολαύστε ολόκληρη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διρφύων – Μεσσαπίων. Σε ποια κατηγορία θα την κατατάξετε, το αφήνουμε πάνω σας. Γιατί το λες και δράμα… Το λές και κωμωδία!!!

Δείτε το βίντεο της συνεδρίασης