Ζεμπίλης για 8η Μαρτίου: Όχι στην εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος!

Το επίκαιρο ζήτημα της παρένθετης μητρότητας θίγει ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης στο μήνυμα του για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, το οποίο έχει ως εξής:

«Η σημερινή ημέρα μας υπενθυμίζει την υποχρέωση μας να αγωνιζόμαστε διαρκώς για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, την ισότητα των φύλων και τον τερματισμό της έμφυλης βίας. Σίγουρα ο ρόλος της γυναίκας έχει αναβαθμιστεί τις τελευταίες δεκαετίες, ωστόσο παραμένουν φαινόμενα ανισότητας, που θα πρέπει να αναδείξουμε, ώστε να αγωνιστούμε να τα εξαλείψουμε.

Πρόσφατα, οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας τάχθηκαν υπέρ της παρένθετης μητρότητας για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η θέση αυτή, που υιοθετήθηκε με πρόταση νόμου από κόμμα της αντιπολίτευσης, οδηγεί στην εκμετάλλευση των αδύναμων οικονομικά γυναικών και την εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η αντίληψη που θέλει την γυναίκα ως μηχανή αναπαραγωγής, την αποκόπτει από το συνολικό της ρόλο στην κοινωνία, την εργασία και τη ζωή, ως αναντικατάστατο, ισότιμο και εμβληματικό ανθρώπινο κεφάλαιο».