Φάνης Σπανός στο Delphi Economic Forum “Πρέπει οι νέοι να θέλουν να γίνουν καλύτεροι και οι παλαιότεροι να τους υποστηρίζουν”

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συμμετείχε στο Delphi Economic Forum και μίλησε για τη διαγενεακή δημοκρατία.

Σε ανάρτησή του αναφέρει:

Με εξαιρετικούς συνομιλητές, νέους και ιδιαίτερα καταρτισμένους και δυναμικούς, μιλήσαμε στο Delphi Economic Forum για τη διαγενεακή δημοκρατία.
Περιληπτικά, ερωτήσεις και απαντήσεις μου:
Προκλήσεις για τη λειτουργία της Δημοκρατίας σε περιπτώσεις ακραίων καταστάσεων, όπως φυσικές καταστροφές:
Η φυσική παρουσία, η ειλικρίνεια και η σκληρή δουλειά την επόμενη μέρα, πέρα από τα πρακτικά αποτελέσματα, έχουν αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, που πραγματικά εκείνες τις στιγμές δοκιμάζονται.

Πώς κερδίζει ένας νέος την ψήφο των νέων;
Σίγουρα όχι επειδή είναι απλά νέος. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που υπηρετώ και λατρεύω, σημασία δεν έχει τόσο το ποιος είσαι, ως βιογραφικό, αλλά το πώς είσαι ως χαρακτήρας, το ύφος και το ήθος που εκπέμπεις. Και ακόμη περισσότερο, τί κάνεις, τα απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα της δουλειάς σου. Και αυτό αφορά οριζόντια όλες τις γενιές.

Υπάρχει συνέχεια στην πολιτική, ή οι νέες γενιές δεν βγάζουν ικανά στελέχη;
Η αποπολιτικοποίηση υπέρ της ρηχής επικοινωνίας και της αμιγώς τεχνοκρατικής διοίκησης είναι παθογένεια που αφορά όλες τις γενιές. Όμως, οι επόμενες γενιές είναι ολοένα και καλύτερες. Λαμπρό παράδειγμα οι συνομιλητές μου. Πρέπει οι νέοι να θέλουν να γίνουν καλύτεροί και οι παλαιότεροι να τους υποστηρίζουν. Και όχι, δεν ανησυχώ για την επόμενη μέρα, γιατί, όπως είπε και ένας θρυλικός εκπρόσωπος παλαιότερης γενιάς, ο Στράτος Διονυσίου… Όσο υπάρχουν δάσκαλοι, θα βγαίνουν μαθητάδες!