Στην διευρυμένη συνεδρίαση της Δ.Ε. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ο Γιάννης Γεροντίτης

Στην διευρυμένη συνεδρίαση της Δ.Ε. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, η οποία έλαβε χώρα στον Πύργο με την ευκαιρία της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, παραβρέθηκε και συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης.

Στις εργασίες της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκαν τη Δεύτερα 15 Απριλίου με κεντρικό θέμα τις πολλαπλές διαστάσεις της επιχειρηματικότητας αλλά και τον ολυμπισμό, συμμετείχαν, Πρόεδροι και μέλη της επιμελητηριακής κοινότητας, επιχειρηματίες και πολιτικοί εκπρόσωποι.

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος εργασιών:

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Μασούτης, αναφέρθηκε στη στρατηγική και τις πολιτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεων της Δυτικής Πελοποννήσου και της Ηλείας, καθώς και τις δράσεις της ΚΕΕΕ και τα ανοιχτά προγράμματα χρηματοδότησης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κώστας Νικολούτσος, αναφέρθηκε στη δυναμική του τόπου, επαναφέροντας το αίτημα και μέγιστο ζητούμενο για τη μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα ή αθλητικών διοργανώσεων διεθνούς βεληνεκούς, όπως για παράδειγμα η Ολυμπιάδα των νέων.

Ο Α’ αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών & Μελετών της ΚΕΕΕ, κ. Κώστας Λεβέντης, αναφέρθηκε στην ανάγκη για άμεση αλλαγή του αναπτυξιακού υποδείγματος της οικονομίας της Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις Προέδρων και εκπροσώπων Επιμελητηρίων και λοιπών φορέων, μεταξύ των οποίων και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας. Ο κ. Γεροντίτης εστίασε στην αναμενομένη ΚΥΑ αναφορικά με τον Αιγιαλό και στο φλέγον θέμα για πολλές επιχειρήσεις, αυτό των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, κ. Πέτρος Καμπούρης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Βουλευτής Ηλείας, κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρης Σκάλκος, και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑ, κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας.