Σοκ στο Τέξας: Δεκάχρονο αγόρι ομολόγησε ότι σκότωσε άγνωστό του άνδρα, ενώ το θύμα κοιμόταν

Μια άλυτη εδώ και δύο χρόνια υπόθεση δολοφονίας εξιχνιάστηκε στο Τέξας μετά την ομολογία ενός 10χρονου αγοριού ότι σκότωσε με το πιστόλι του παππού του έναν άγνωστο σε αυτό άνδρα, την ώρα που το θύμα κοιμόταν!

Το αγόρι δεν είχε καλά-καλά κλείσει τα οκτώ όταν πυροβόλησε το θύμα το 2022. Εστάλη για αξιολόγηση σε ψυχιατρική κλινική, αλλά δεν μπορούν να του απαγγελθούν κατηγορίες για τον φόνο λόγω της ηλικίας του, όταν τον διέπραξε, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του σερίφη της κομητείας Γκονζάλες του Τέξας.

Η νομοθεσία του Τέξας προβλέπει ότι ένα παιδί πρέπει να είναι ηλικίας τουλάχιστον δέκα ετών για να του απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες. Το αγόρι κρατείται σε αναμορφωτήριο επειδή απείλησε έναν μαθητή μέσα σε λεωφορείο σε ένα περιστατικό που συνέβη αυτόν τον μήνα.

Το θύμα, ο 32χρονος Μπράντον Ο’ Κιν Ράσμπερι, δέχθηκε τη σφαίρα στο κεφάλι ενώ κοιμόταν σε οικισμό με τροχόσπιτα στο Νίξον του Τέξας, περίπου 97 χλμ. ανατολικά του Σαν Αντόνιο.

Πώς συνέδεσε η αστυνομία το αγόρι με το φόνο προ διετίας
Η πιθανή σύνδεση του αγοριού με την ανεξιχνίαστη μέχρι τότε υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν προ ημερών οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι ένα αγόρι που είχε απειλήσει να σκοτώσει έναν μαθητή μέσα σε σχολικό λεωφορείο είχε πει ότι είχε σκοτώσει κάποιο άτομο προ διετίας.

Όταν το ανέκριναν επιθεωρητές της αστυνομίας τους περιέγραψε λεπτομέρειες του εγκλήματος. Το αγόρι είπε ότι την εποχή εκείνη επισκεπτόταν τον παππού του, που ζούσε κοντά στον οικισμό των τροχόσπιτων κι ότι του πήρε από το ντουλαπάκι του φορτηγού του ένα πιστόλι εννέα χιλιοστών. Στη συνέχεια πήγε στον οικισμό των τροχόσπιτων, όπου είχε εντοπίσει νωρίτερα την ίδια μέρα το άγνωστο σε εκείνον θύμα το πυροβόλησε στο κεφάλι κι έριξε και μια σφαίρα στον καναπέ, προτού επιστρέψει το όπλο στο φορτηγό.

Η σορός του θύματος εντοπίστηκε αργότερα, καθώς είχε να εμφανιστεί δύο μέρες στη δουλειά του. Το αγόρι είπε ότι ο παππούς του πούλησε αργότερα το πιστόλι, το οποίο εντόπισαν αστυνομικοί σε ενεχυροδανειστήριο.

Το αγόρι οδηγήθηκε αρχικά σε αναμορφωτήριο, στη συνέχεια για αξιολόγηση σε ψυχιατρική κλινική στο Σαν Αντόνιο και από εκεί σε κέντρο κράτησης ανηλίκων, όπου κρατείται προσωρινά με την κατηγορία ότι διατύπωσε τρομοκρατική απειλή, αναφορικά με το συμβάν στο σχολικό λεωφορείο.