Σοκαριστικό περιστατικό κατάρρευσης γιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Γιατί λιποθύμησε ο χειρουργός Κώστας Παλόγος, τι συνέβη.
Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια γιατρών και νοσηλευτών στη διάρκεια σοβαρού χειρουργείου στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Ο Κώστας Παλόγος, διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας αναγκάστηκε να κάνει μία έκτακτη επέμβαση ασθενούς θετικού στον κορωνοϊό, με εκετεταμένη νέκρωση εντέρου, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Το χειρουργείο ήταν πολύωρο κι ο γιατρός προερχόταν από επίσης πολύωρη βάρδια, ωστόσο ήταν ο μοναδικός χειρουργός στο νοσοκομείο εκείνη τη στιγμή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη, προς το τέλος της επέμβασης ο γιατρό λιποθύμησε ξαφνικά μπροστά στα έντρομα μάτια των συναδέλφων του. Το αίμα όλων πάγωσε, αφού ο γιατρός δεν μπροούσες να συνέλεθι και αμέσως διασωληνώθηκε από συναδέλφους του. Επειδή η εντατική του νοσοκομείου Χαλκίδας είναι μόνο για covid, ο χειρουργός μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στην εντατική του ΚΑΤ Κηφισιάς συνοδεία αναισθησιολόγου και νοσηλεύτριας.Εκεί παρέμεινε για δυο 24ωρα και στη συνέχεια αποσωληνώθηκε, καθώς η υγεία του παρουσίασε βλείτωση. Αρχές της εβδομάδας πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπιτι του στην Κάνηθο με αναρρωτική άδεια.
Για την περιπέτειά του ο ίδιος ο γιατρός δήλωσε ότι στο ΚΑΤ μετά από σειρά εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη χωρίς να παρουσιάζεται κάτι παθολογικό, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα οτι η κατάρρευση ήρθε λόγω υπερκόπωσης.
Όπως λέει ο ίδιος το χειρουργείο ήταν πολύ δύσκολο και λόγω του ασθενούς που ήταν θετικός στον κορωνοϊό, ο γιατρός έπρεπε να παραμείνει κλεισμένος στην ειδική στολή για 4 ώρες με αποτέλεσμα, μάλλον όπως εξέπνεε και ανέπνεε διοξείδιο του άνθρακα για τόσο μεγάλο διάστημα να καταρρεύσει.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Κώστα Παλόγου, το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας βρίσκεται υπό κατάρρευση καθώς, οι περισσοτεροι γιατροι του νοσοκομειου βρισκονται στα ορια της υπερκοπωσης, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό.
Μέσα σε όλα μάλιστα, ο χειρουργός λέει ότι το προσωπικό εκτός από την υπερεργασία, αυτά τα τελευταία δύο χρόνια, μετά την έλευση της πανδημίας έχει να διαχειριστεί και την ψυχολογική εξουθένωση που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.