Η συνταγή για την υγιεινή λαδένια Κιμώλου είναι εύκολη και θα γίνει η αγαπημένη όλων στο σπίτι αφού μπορεί να γίνει το τέλειο γευστικό σνακ για το σχολείο, το γραφείο και τη βόλτα.
Η λαδένια Κιμώλου, θεωρείται μία από τις παλαιότερες συνταγές πίτσας, η οποία όμως παραδοσιακά δεν έχει τυρί και σάλτσα αλλά μόνο ντομάτα, κρεμμύδι και ελαιόλαδο.
Είναι πεντανόστιμη, τραγανή, χορταστική και πανεύκολη να τη φτιάξεις ενώ χωρίς καμιά αμφιβολία θα σου λύσει τα χέρια αν σκέφτεσαι τι να ετοιμάσεις σε κάποια μάζωξη στο σπίτι με φίλους και δεν έχεις καμία καλή ιδέα.
Η συνταγή είναι της Emily Vagia.
Υγιεινή λαδένια Κιμώλου
Υλικά:
240 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. χλιαρό φυσικό μεταλλικό νερό
1 κ.γ. μαγιά ξηρή
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα toppings:
3 ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
μερικές ελιές
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Η ζύμη μας δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε το ζυμάρι με τα χέρια μας μέσα στο ταψί. Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά. Ψήνουμε για 40’ στην κάτω σχάρα. Η λαδένια μας είναι έτοιμη.