ΛΑΡΚΟ.Τα αγκάθια παραμένουν. Το. κόστος της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, το οποίο υπολογίζεται σε αρκετά εκατοντάδες εκατ. ευρώ, αλλά και το κόστος για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.

Μπορεί η τιμή του νικελίου να έχει σπάσει κάθε ρεκόρ τις τελευταίες μέρες αγγίζοντας στις 8 Μαρτίου τις 101.365$/tn ενεργοποιώντας, ως αποτέλεσμα, την διακοπή της διαπραγμάτευσης του νικελίου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, ωστόσο οι προοπτικές του όπως και του κοβαλτίου φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά εχέγγυα για την επιτυχία του εγχειρήματος της ΛΑΡΚΟ.

Τα αγκάθια παραμένουν, το κόστος της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, το οποίο υπολογίζεται σε αρκετά εκατοντάδες εκατ. ευρώ, αλλά και το κόστος για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, ώστε να τεθεί σε λειτουργία χωρίς να υπάρχει εγγύηση για το χρόνο ανάκτησης από την πλευρά του επενδυτή των επενδεδυμένων κεφαλαίων.

Υπό αυτήν την έννοια είναι αβέβαιο αν τελικά θα υπάρξει έστω και ένας ενδιαφερόμενος να υποβάλλει οικονομική προσφορά. Υπενθυμίζεται ότι εκδήλωση ενδιαφέροντος υπήρξε αρχικά από έξι κοινοπραξίες, έμειναν οι τρεις και πλέον μόνο μία έχει μείνει στην κούρσα. Για να υπάρξει δεσμευτική προσφορά πρέπει το επενδυτικό σχήμα να έχει επαρκείς διαβεβαιώσεις ότι θα μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη το σχέδιο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, χωρίς να εκτίθεται ο επενδυτής σε κίνδυνο προσφυγών και δικαστικών εμπλοκών .