”Έκφραση”στην ιστορική Δημητσάνα

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, ο σύλλογος μας πραγματοποίησε εκδρομή στην ιστορική Δημητσάνα.

Βρεθήκαμε στον τόπο που παρήγαγε τα πολεμοφόδια για τον αγώνα του 1821, με τους περίφημους νερόμυλους, στην ιστορική περιοχή της Μαντινείας όπου και η ομώνυμη μάχη το 362 π.χ. μεταξύ των Θηβαίων υπό τον Επαμεινώνδα και των συμμάχων τους και των Λακεδαιμονίων υπό τον Βασιλέα Αγησίλαο Β´. Την νίκη αρχικά φάνηκε να κατακτούν οι Θηβαίοι με την λοξή φάλαγγα γνωστή και από την μάχη των Λεύκτρων.

Όμως ο θανάσιμος τραυματισμός του Επαμεινώνδα εντέλει επέφερε σύγχυση στους Θηβαιους με αποτέλεσμα η μάχη να λήξει χωρίς νικητή. Η μαχη της Μαντινείας με την τροπή που πήρε σήμανε το τέλος της Θηβαικης ηγεμονίας και των άλλων παλαιών ηγεμονιων με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για την επικράτηση των Μακεδόνων του Φιλίππου Β´.

Ολοκληρώσαμε την επίσκεψη μας σε αυτό τον ιστορικό χώρο με παραδοσιακά φαγητά της περιοχής στην πόλη της Δημητσάνας. Άλλη μια όμορφη εμπειρία με παραστάσεις από τις ομορφιές της πατρίδας μας προστέθηκε στις αναμνήσεις μας. Ευχαριστούμε όλες τις κύριες που συμμετείχαν σε αυτήν την εξόρμηση και ευελπιστούμε η επόμενη να είναι ακόμη καλύτερη. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.