Μαθητές/τριες του 1oυ δημοτικού σχολείου Νέας Αρτάκης στα άδυτα της αγγειοχειρουργικής.

Η ΣΤ΄ τάξη του 1ου Δ. Σχ. Ν Αρτάκης προσκάλεσε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 τον κ. Νεκτάριο Γαλάνη, αγγειοχειρουργό, επιστημονικό συνεργάτη του Ινστιτούτου Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και διευθυντή της Α’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μαθήματος της Φυσικής και συγκεκριμένα της ενότητας «Το Κυκλοφορικό Σύστημα». Οι μαθητές έθεσαν πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που απαντήθηκαν με απλό και κατανοητό τρόπο από τον κ. Γαλάνη. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να περιεργαστούν διάφορα χειρουργικά εργαλεία όπως ψαλίδι, ράμματα, ψαλίδι για συρραφή ραμμάτων (βελονοκάτοχο) και λαβίδα. Ακόμη, είδαν και φόρεσαν τα μεγεθυντικά γυαλιά του χειρουργού, τα γυαλιά προστασίας από λέιζερ. Αυτό που ενθουσίασε τα παιδιά ήταν ο υπέρηχος.

Ο κ. Γαλάνης έκανε triplex καρωτίδας στη διευθύντρια του σχολείου κ. Ευδοκία Ζέρβα, στη δασκάλα της τάξης κ. Ελένη Μπιλιούρη και στον εαυτό του, ώστε να δουν απεικονιστικά τη λειτουργία των αρτηριών.

Ο κ. Γαλάνης ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς ο ίδιος φοίτησε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης ενώ οι γονείς του, κ .Κ. Γαλάνης, τ. Σχολικός Σύμβουλος και κ. Α, Γαλάνη, τ. Δ/ντρια του 1ου Δημοτικού Νέας Αρτάκης, άφησαν έντονο το παιδαγωγικό αποτύπωμά τους στην ευρύτερη περιοχή. Με το πάθος του για την επιστήμη συνεπήρε τα παιδιά που είχαν την ανεκτίμητη ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα για την πρόληψη και τη θεραπεία του κυκλοφορικού συστήματος.