Σιβηρία: Η στιγμή που το ρωσικό μαχητικό πέφτει πάνω στα σπίτια – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Τη στιγμή της συντριβής του ρωσικού  μαχητικού αεροσκάφους σε σπίτια στη Σιβηρία συνέλαβαν από μακριά κάμερες ασφαλείας και επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή.  Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς, το μαχητικό πέφτει σχεδόν κάθετα στα κτίρια και αμέσως ξεσπά πυρκαγιά.

Ο τρόπος που το αεροπλάνο πέφτει δείχνει ότι νωρίτερα έχει πέσει σε απώλεια στήριξης και οι χειριστές του δεν μπόρεσαν να το επαναφέρουν ώστε να επιχειρήσουν αναγκαστική προσγείωση.  Η συντριβή αυτού του μαχητικού είναι η 11η που υφίσταται η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας σε μη πολεμική επιχείρηση, από τότε που άρχισε η εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου. Στρατιωτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι όσο αυξάνεται το πτητικό έργο της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τόσο αυξάνονται και οι συντριβές αεροσκαφών της

Το Σουχόι-30 που συνετρίβη είναι διθέσιο και δικινητήριο υπερηχητικό αεροσκάφος. Τέθηκε σε υπηρεσία το 1992 και είναι από τα βασικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, η οποία, πριν από την εισβολή είχε περί τα 100 τέτοια αεροπλάνα σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Το αεροπλάνο αυτό χρησιμοποιείται ευρέως από την Ινδία και από άλλες χώρες.

Το Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη σε κτίριο κατοικιών στην πόλη Ιρκούτσκ της Σιβηρίας. Οι δύο χειριστές του δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν τα αλεξίπτωτά τους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα στο έδαφος.