Μητσοτάκης για πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Η δέσμευσή μας για στέγη στους νέους έγινε πραγματικότητα

Στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο δεσμευτήκαμε να βοηθήσουμε τους νέους μας να αποκτήσουν τη δική τους στέγη. Και αυτή μας η δέσμευση γίνεται πραγματικότητα υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο facebook.

Παράλληλα,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, ότι:«Τα δάνεια θα καλύπτουν την αγορά πρώτης κατοικίας μέχρι 200.000 ευρώ, ενώ το ακίνητο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δεκαπενταετίας και έως 150τμ. Το επιτόκιο των δανείων θα είναι στο 1/4 από αυτό της αγοράς, ενώ για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους συμπολίτες μας θα είναι μηδενικό.Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει πιο γρήγορα στην πράξη για τους νέους».

H ανακοίνωση του Κυριάκου Μητοτάκη:

Στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο δεσμευτήκαμε να βοηθήσουμε τους νέους μας να αποκτήσουν τη δική τους στέγη. Και αυτή μας η δέσμευση γίνεται πραγματικότητα.

Από τη Δευτέρα 3 Απριλίου οι νέοι συμπολίτες μας θα μπορούν να υποβάλλουν στις τράπεζες αίτηση για τη χορήγηση άτοκου ή χαμηλότοκου στεγαστικού δανείου.

Μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου» δίνουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους από 10.000 ωφελούμενους να αποκτήσουν τη δική τους στέγη. Με μηνιαία δόση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που αντιστοιχεί στα στεγαστικά δάνεια της αγοράς, αλλά και σημαντικά χαμηλότερη από το ενοίκιο που θα πλήρωναν.

Έτσι, χάρη στην κρατική επιδότηση, έχουν χαμηλότερο μηνιαίο κόστος εξυπηρέτησης του στεγαστικού τους δανείου, για να αποπληρώνουν όμως πλέον το δικό τους σπίτι.

Τα δάνεια θα καλύπτουν την αγορά πρώτης κατοικίας μέχρι 200.000 ευρώ, ενώ το ακίνητο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δεκαπενταετίας και έως 150τμ. Το επιτόκιο των δανείων θα είναι στο 1/4 από αυτό της αγοράς, ενώ για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους συμπολίτες μας θα είναι μηδενικό.

Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει πιο γρήγορα στην πράξη για τους νέους.